Ποντιακά πισία(2)


Πολύ λίγα και απλά υλικά με νοστιμότατο αποτέλεσμα. Για όλες τις ώρες της ημέρας.

Υλικά
750 γραμμάρια αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά ή φρέσκια
1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
1 κ.γλ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Οδηγίες
Αφού γίνει το ζυμάρι περιμένουμε να φουσκώσει 1ωρα και μετά πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε πιτούλες.  Συνήθως στρογγυλές ή μακρόστενες.. Τις τηγανίζουμε σε λάδι και από τις δύο πλευρές. Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν από τα λάδια. Τρώγονται σκέτα , με ζάχαρη ή μέλι.


 

0 comments