Γλυκάκι σε 5 λεπτά πραγματικά! Με σαβαγιάρ ζαχαρούχο και μόρφατ! Γρήγορο γλυκό πεντανόστιμο και εύκολο!
Υλικά
-1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
-1 φλιτζάνι νερό
-2 κ.σ ζάχαρη
-2 κ.σ κακάο (κοσκινίζω )
-1 σφηνάκι κονιάκ η λικέρ
-1 βανίλια
Για την κρέμα
-1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
-1 κουτάκι Mόρφατ (στο ψυγείο )
-4 -5 κ.σ Μερέντα
-ξύσμα σοκολάτας
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό μαζί με ζάχαρη να ζεσταίνεται μέχρι να λιώσει η ζάχαρη,
μετά το κακάο, κονιάκ, την βανίλια και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε με μίξερ το Μόρφατ να αφρατέψει, και ρίχνουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο γάλα, παίρνουμε το 1/3 του μείγματος και το αφήνουμε στη άκρη.
Στο
υπόλοιπο μείγμα ρίχνουμε την μερέντα και ανακατεύουμε καλά, να γίνει σοκολατένιο το μείγμα.
Σε ένα τετράγωνο ταψί, κάνουμε μια στρώση
με τριμμένη σοκολάτα και τοποθετούμε τα σαβαγιαρ αφού προηγουμένως τα έχουμε βουτήξει στο μείγμα κακάο.
Απλώνουμε την μισή κρέμα (με μερέντα ) καλά πάνω
στα μπισκότα, στρώνουμε σαβαγιαρ, (βουτάμε στο σιρόπι )και βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα
μερέντα
Τέλος απλώνουμε από πάνω την σαντιγί που κρατήσαμε στην άκρη,
απλώνουμε καλά με προσοχή και διακοσμούμε ξύσμα σοκολάτας ή κάνουμε γραμμές με Μερέντα.
Καλή απόλαυση!!!!!
Ευχαριστούμε πολύ την Labrini Brakai για την υπέροχη συνταγή φώτο και εκτέλεση.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments