Σπιτικά κρουτόν και φρυγανιές!

spitika-krouton

Έχοντας χειροποίητο προζυμενιο καρβέλι 4-5 κιλά που δεν τρώγαμε και  μέρα με την μέρα ξεραίνονταν φτιάξαμε σπιτικά κρουτον και φρυγανιές εύκολα και  γρήγορα..

Ιδανικά για ν συνοδεύουμε τις σαλάτες μας η τις φρυγανιές για το πρωινό μας η ακόμα κ για να κάνουμε τρίμμα φρυγανιά για τα φαγητά που απαιτείται φρυγανιά..

spitika-krouton1

Υλικά για τα κρουτον
Ψωμάκι 2-3 ημερών
Αποξηραμένα μυρωδικά τις επιλογής μας
Ελαιόλαδο 


spitika-krouton2

 Για τα κρουτόν 
Κόβουμε το ψωμί μας σε φέτες, μετά σε  λωρίδες και κατόπιν σε κυβάκια. Τοποθετούμε σε λαδόκολλα και ψεκάζουμε με ελαιόλαδο, ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο. Ψήνουμε προθερμασμένο φούρνο 160 αέρα μέχρι ν πάρουν χρώμα κ να ψηθούν. Αφήνουμε να κρυώσουν και τοποθετούμε σε ταπεράκι για ν τα χρησιμοποιήσουμε στις σαλάτες μας. 

Για τις φρυγανιές 
 Κόβουμε σε φέτες κ ψήνουμε 160 αέρα και τις χρησιμοποιούμε στο πρωινό με μαρμελάδα, ταχίνι , Μερέντα, ή αλέθουμε στο multi και την κάνουμε τρίμμα για όπου μας χρειάζεται.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments