Ο μπακλαβάς της τεμπέλας ! | Aspas_recipes

Ο μπακλαβάς της τεμπέλας !

baklavas-tis-tempelas

Εύκολο και νόστιμο γλυκό με γεύση μπακλαβά και με αρωματα να κατακλύζουν τον ουρανίσκο μας όπως το γαρύφαλλο και   κανέλα. Με κρατσανιστά φύλλα κρούστας και  σιρόπι τόσο όσο πρέπει  αν το δοκιμάσετε θα σας καταπλήξει με την νοστιμιά του .

Δείτε περισσότερες  Συνταγές με σιροπιαστά γλυκά 

baklavas-tis-tempelas1

Για τον μπακλαβά της τεμπέλας θα χρειαστούμε :

Υλικά  για το  σιρόπι 

540 ml νερό 

375 γραμμάρια ζάχαρη 

1 ξύλο κανέλας 

1 φέτα λεμόνι 

50 ml μέλι

baklavas-tis-tempelas2

Υλικά 

200 γραμμάρια καρύδια χοντροσπασμένα

15 γραμμάρια ζάχαρη 

25 γραμμάρια φρυγανιά

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 

1 πακέτο φύλλο κρούστας 

200 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο και χλιαρό 

1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

Για την υγρή κρέμα 

270 ml γάλα

2 αυγά 

100 γραμμάρια ζάχαρη 

baklavas-tis-tempelas3

Οδηγίες 

Αρχικά ετοιμάζουμε το σιρόπι μας .

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη , το λεμόνι και το ξύλο κανέλας και βράζουμε για 8-10 λεπτά.

baklavas-tis-tempelas4

baklavas-tis-tempelas5

Αφαιρούμε από την φωτιά και  όσο κοχλάζει ρίχνουμε το μέλι.Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Ετοιμάζουμε την γέμιση 

baklavas-tis-tempelas6

Σε ένα μπολ  βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και  ανακατευούμε πολύ καλά.

Απλώνουμε  τα φύλλα κρούστας στον πάγκό εργασίας μας. 

baklavas-tis-tempelas7

Βουτυρώνουμε κάθε ένα φύλλο , πασπαλίζουμε με 1-2 κουταλιές γέμισης και σουρώνουμε το φύλλο.

baklavas-tis-tempelas8

Ακολουθούμε την διαδικασία για όλα τα φύλλα.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή 2 μικρά ταψάκια και βάζουμε τα σουρωμένα φύλλα.

baklavas-tis-tempelas9

baklavas-tis-tempelas10

Αν μας έχει περισσέψει βούτυρο , το περιχύνουμε πάνω από τα φύλλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 20 λεπτά.

baklavas-tis-tempelas11

Σε μια μεγάλη κανάτα ανακατευούμε όλα μαζί τα υλικά της κρέμας .

baklavas-tis-tempelas12

Περιχύνουμε με την κρέμα τα μισοψημένα φύλλα και  ξαναβάζουμε τον μπακλαβά στον φούρνο για ακόμα 20 λεπτά.

baklavas-tis-tempelas13

Αφαιρούμε τον καυτό ψημένο μπακλάβα και περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι.

baklavas-tis-tempelas14

Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να αποροφήσουν τα φύλλα το σιρόπι . 

baklavas-tis-tempelas15

Κόβουμε και  απολαμβάνουμε .


Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments