Παξιμαδάκια πορτοκαλιου! Τα πιο νόστιμα και αφράτα. | Aspas_recipes

Παξιμαδάκια πορτοκαλιου! Τα πιο νόστιμα και αφράτα.

paximadakia-portokaliou

Παξιμάδια πορτοκαλιού, το ιδανικό συνοδευτικό στον καφέ μας και βουτώντας τα στο γάλα για όλα τα παιδιά!
Με ελαιόλαδο και σουσάμι, νηστίσιμα μπορούμε να τα απολαμβάνουμε όλες τις εποχές και εύκολα να τα παίρνουμε μαζί μας στη δουλειά και τα  παιδιά σαν κολατσιό στο σχολείο τους.
Κρατάνε τραγανά πολύ καιρό αν τα έχουμε σωστά αποθηκευμένα για να μας συντροφεύουν τουλάχιστο για 15 μέρες.

Δείτε περσότερες Συνταγές με παξιμαδάκια

paximadakia-portokaliou1

Για τα πολύ εύκολα #παξιμαδάκια πορτοκαλιού θα χρειαστούμε: 

Υλικά

120 ml ελαιόλαδο

110 γρ ζάχαρη

120 ml χυμό πορτοκαλιού

1 κουταλάκι του γλυκού  μαγειρική σόδα

ξύσμα 1 πορτοκαλιού

450 γραμμάρια  αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Ακόμα 

150 γραμμάρια  σουσάμι για γαρνίρισμα


paximadakia-portokaliou2

Οδηγίες
Σε ένα μπολ ανακατεύω με το σύρμα το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη .

Στο χυμό πορτοκαλιού, που κρατάω πάνω από το μπολ, διαλύω τη μαγειρική σόδα, το μείγμα αφρίζει και το ρίχνω κι αυτό.

paximadakia-portokaliou2

Προσθέτω σταδιακά το αλεύρι, δημιουργώντας τη ζύμη.


Τη σκεπάζω με μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο, τη χωρίζω στα δύο και πλάθω κάθε κομμάτι ζύμης σε 2 ρολά .


paximadakia-portokaliou3

Πλένω, στραγγίζω καλά το σουσάμι και το ραντίζω πάνω στην επιφάνεια εργασίας.
Κυλάω πάνω τα δύο ρολά να καλυφθούν εξωτερικά και τα πιέζω να μπουν μέσα στη ζύμη.


paximadakia-portokaliou4
(με άσπρο σουσάμι)

Μεταφέρω τα ρολά ζύμης  στο ταψί και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C, στις αντιστάσεις, για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν σαν κέικ (να είναι μαλακά αλλά ψημένα μέχρι το κέντρο τους).

paximadakia-portokaliou5
(με καβουρντισμένο σουσάμι)

Βγάζω το ταψί από το φούρνο, το αφήνω 5 λεπτά να κρυώσει και κόβω (με πριονωτό μαχαίρι ψωμιού) το κάθε ρολό  σε κομμάτια πάχους 1 – 1,5 εκ.

paximadakia-portokaliou6

Τα απλώνω γυρίζοντας τα πλάγια στο ταψί (με την κομμένη πλευρά να ακουμπάει το ταψί) και τα ψήνω στους 160*C στον αέρα για άλλα 20 λεπτά (μέχρι να  φρυγανιστούν).

paximadakia-portokaliou7

Όταν τα βγάζω από το φούρνο είναι ακόμα κάπως μαλακά και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως.


Τα φυλάω σε αεροστεγώς κλειστό δοχείο.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

paximadakia-portokaliou9

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments