Με ελαιόλαδο και σουσάμι, νηστίσιμα μπορούμε να τα απολαμβάνουμε όλες τις εποχές και εύκολα να τα παίρνουμε μαζί μας στη δουλειά και τα παιδιά σαν κολατσιό στο σχολείο τους.
Κρατάνε τραγανά πολύ καιρό αν τα έχουμε σωστά αποθηκευμένα για να μας συντροφεύουν τουλάχιστο για 15 μέρες.
Δείτε περσότερες Συνταγές με παξιμαδάκια
Για τα πολύ εύκολα #παξιμαδάκια πορτοκαλιού θα χρειαστούμε:
Υλικά
120 ml ελαιόλαδο
110 γρ ζάχαρη
120 ml χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
450 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ακόμα
150 γραμμάρια σουσάμι για γαρνίρισμα
Σε ένα μπολ ανακατεύω με το σύρμα το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη .
Στο χυμό πορτοκαλιού, που κρατάω πάνω από το μπολ, διαλύω τη μαγειρική σόδα, το μείγμα αφρίζει και το ρίχνω κι αυτό.
Προσθέτω σταδιακά το αλεύρι, δημιουργώντας τη ζύμη.
Τη σκεπάζω με μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο, τη χωρίζω στα δύο και πλάθω κάθε κομμάτι ζύμης σε 2 ρολά .
Κυλάω πάνω τα δύο ρολά να καλυφθούν εξωτερικά και τα πιέζω να μπουν μέσα στη ζύμη.
(με άσπρο σουσάμι)
Μεταφέρω τα ρολά ζύμης στο ταψί και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C, στις αντιστάσεις, για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν σαν κέικ (να είναι μαλακά αλλά ψημένα μέχρι το κέντρο τους).
(με καβουρντισμένο σουσάμι)
Βγάζω το ταψί από το φούρνο, το αφήνω 5 λεπτά να κρυώσει και κόβω (με πριονωτό μαχαίρι ψωμιού) το κάθε ρολό σε κομμάτια πάχους 1 – 1,5 εκ.
Τα απλώνω γυρίζοντας τα πλάγια στο ταψί (με την κομμένη πλευρά να ακουμπάει το ταψί) και τα ψήνω στους 160*C στον αέρα για άλλα 20 λεπτά (μέχρι να φρυγανιστούν).
Όταν τα βγάζω από το φούρνο είναι ακόμα κάπως μαλακά και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως.
Τα φυλάω σε αεροστεγώς κλειστό δοχείο.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!
0 comments