Υλικά
230 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γραμμάρια κακάο
2½ κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά σούπας ξύσμα από ακέρωτο πορτοκάλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
280 γραμμάρια ζάχαρη
280 γραμμάρια νερό
110 γραμμάρια ελαιόλαδο
60 γραμμάρια καρύδια, χοντροτριμμένα
150 γραμμάρια κουβερτούρα γύρω στο 50% - 55% κακάο, ψιλοκομμένη
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Κοσκινίζουμε μέσα στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι, τη ζάχαρη και το νερό και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, με το φτερό, προσθέτοντας σιγά-σιγά και το ελαιόλαδο.
Τα χτυπάμε λίγο ακόμη, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε τα καρύδια και την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί τον πάτο από ταψάκι διαστάσεων περίπου 20x30 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 30 - 35 λεπτά (όχι παραπάνω,
γιατί θα ξεραθεί). Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Επειδή είναι εύθρυπτο, θέλει προσοχή στο κόψιμο.
πηγή και φώτο από εδώ glykesistories.
0 comments