Κρουασανάκια με κρέμα! | Aspas_recipes

Κρουασανάκια με κρέμα!

krouasanakia-me-krema

Πεντανόστιμα αφράτα κρουασανάκια γεμιστά με κρέμα!
 
  Δείτε ακόμα  Γεμιστά Σαλιγκάρια με κρέμα και σταφίδες /  Νηστίσιμα κρουασανάκια 
 
Για τα κρουασανάκιa  με κρέμα θα χρειαστούμε :

Υλικά

Για την κρέμα:

300 γραμμάρια γάλα

1 πρέζα αλάτι

50 γραμμάρια  ζάχαρη

1 βανίλια 

25  γραμμάρια κορν φλαουρ


kroyasanakia-me-krema1

Για τη ζύμη:

250 γραμμάρια γάλα

12 γραμμάρια ξηρή μαγιά 

500 γραμμάρια  αλεύρι

1 πρέζα αλάτι

1 κρόκος αυγού

4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

80 γραμμάρια  λάδι

Ακόμα 

1 κρόκο αυγού για επάλειψη 
αμύγδαλα και  ζάχαρη άχνη

οδηγίες

Ξεκινάμε την συνταγή μας  κάνοντας την κρέμα πρώτα αφήνοντας την στην άκρη να κρυώνει .

Ανακατεύουμε το γάλα, τον κρόκο αυγού, τη ζάχαρη και τη μαγιά στο μπολ.
Προσθέτουμε το αλεύρι, την πρέζα αλάτι και το λάδι.

Αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο . (ο χρόνος εξαρτάται από τη θερμοκρασία του δωματίου).

Τοποθετούμε την ζύμη πάνω σε  αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και χωρίζουμε  σε 8 κομμάτια ζύμης.

kroyasan-me-krema2

Ανοίγουμε  κάθε κομμάτι  σε  ορθογώνιο. Βάζουμε  πάνω 1 καλή κουταλιά κρέμα.

Τυλίγουμε τα ζυμαράκια μας σε ρολά και  αφήνουμε να φουσκώσουν και πάλι για 1 ώρα..
Αλείφουμε   με κρόκο αυγού  ανακατεμένο με μερικές σταγόνες νερού. 
Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ.

Προθερμαίνουμε  το φούρνο στους 180 °και  ψήνουμε  για περίπου 30 λεπτά (πάντα ανάλογα την δύναμη του  φούρνου μας).

Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε  με ζάχαρη άχνη. 

Καλή επιτυχία!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 



0 comments