Πεντανόστιμα αφράτα κρουασανάκια γεμιστά με κρέμα!
Για τα κρουασανάκιa με κρέμα θα χρειαστούμε :
Για την κρέμα:
300 γραμμάρια γάλα
1 πρέζα αλάτι
50 γραμμάρια ζάχαρη
1 βανίλια
250 γραμμάρια γάλα
12 γραμμάρια ξηρή μαγιά
500 γραμμάρια αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
1 κρόκος αυγού
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
80 γραμμάρια λάδι
Ακόμα
1 κρόκο αυγού για επάλειψη
αμύγδαλα και ζάχαρη άχνη
οδηγίες
Ξεκινάμε την συνταγή μας κάνοντας την κρέμα πρώτα αφήνοντας την στην άκρη να κρυώνει .
Ανακατεύουμε το γάλα, τον κρόκο αυγού, τη ζάχαρη και τη μαγιά στο μπολ.
Προσθέτουμε το αλεύρι, την πρέζα αλάτι και το λάδι.
Αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο . (ο χρόνος εξαρτάται από τη θερμοκρασία του δωματίου).
Τοποθετούμε την ζύμη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και χωρίζουμε σε 8 κομμάτια ζύμης.
Τυλίγουμε τα ζυμαράκια μας σε ρολά και αφήνουμε να φουσκώσουν και πάλι για 1 ώρα..
Αλείφουμε με κρόκο αυγού ανακατεμένο με μερικές σταγόνες νερού.
Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά (πάντα ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας).
0 comments