Καλαμαράκια στιφάδο!

kalamarakia-stifado

Νόστιμο φαγητό με πολλές παραλλαγές! Το φτιάχνουμε κλασικά με κουνελάκι ή λαγό αλλά και με θαλασσινά όπως σουπιές καλαμάρια ή χταποδάκι! Όπως και να το φάμε είναι πάντα νόστιμο και πολύ απολαυστικό! 

Δείτε περισσότερες Συνταγές με θαλασσινά

Υλικά

1 κιλό καλαμαράκια ροδέλες κατεψυγμένα  

1 κιλό κρεμμύδια ξερά

1 Τοματάκι κουτί ή σπιτική σάλτσα ντομάτας

2-3 φρέσκες ντομάτες

αλάτι, πιπέρι

2-3 φύλλα δάφνης

6-7 κόκκους μπαχάρι 

ελαιόλαδο 3-4 κ.σ

Δείτε ακόμα καλαμαράκια κρασάτα   /   καλαμαράκια γεμιστά

kalamariakia-stifado9

Οδηγίες

Ξεπαγώνουμε τα καλαμάρια μας τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λαδάκι. 

Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα καλαμάρια χαμηλώνοντας την φωτιά για να σωταριστούν καλά να μαλακώσει το κρεμμύδι και να βγουν όλα τα υγρά (περίπου 20 λεπτά)΄.

kalamarakia-me-kremydia

Προσθέτουμε  την δάφνη, το μπαχάρι, το αλάτι, πιπέρι την ψιλοκομμένη ντομάτα και την σάλτσα μας και συμπληρώνουμε με λίγο νεράκι. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει και να πήξει η σάλτσα για 30 λεπτά περίπου!

Σερβίρουμε με μπόλικο φρέσκο ψωμάκι.

Καλή σας απόλαυση!

kalamarakia-stifado


Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους  

και  Συνταγές της Άσπας  για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!




0 comments