Λουκουμάδες με μέλι και κανέλα της Βέφας! | Aspas_recipes

Λουκουμάδες με μέλι και κανέλα της Βέφας!

loukoumades-vefas

Υπέροχοι και τόσo αφράτοι αυτοί οι λουκουμάδες θα σας ξετρελάνουν !

Δείτε περισσότερες Συνταγές για λουκουμάδες

loukoumades-vefas1

 Για τα πολύ νόστιμα λουκουμαδάκια θα χρειαστούμε :

Υλικά για τη ζύμη:
1 κούπα χλιαρό νερό 

1 κούπα χλιαρό γάλα 
ή 
2 κούπες νερό 
2 φακελάκια ξερή μαγιά ή 60 γραμμάρια  νωπή
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
4 κουταλιές λάδι
3 1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις


για το γαρνίρισμα:
μέλι ,κανέλα, σουσάμι , καρύδια ψιλοκομμένα

loukoumades-vefas3


Οδηγίες 
 Διαλύoυμε  τη μαγιά στο νερό. Βάζουμε  στο μπολ  τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και ανακατεύουμε  καλά να γίνουν λείος χυλός. 

Σκεπάζουμε  το μπολ με πλαστική μεμβράνη κι αφήνουμε  το σε ζεστό μέρος, να φουσκώσει η ζύμη. Για να φουσκώσει πιο γρήγορα, βάζουμε  το μπολ μέσα στο φούρνο, που έχουμε προηγουμένως θερμάνει στους 50 βαθμούς Κελσίου, σβήνουμε  και αφήνουμε  τη ζύμη μία ώρα περίπου, ώσπου να κάνει φούσκες στην επιφάνεια. 

loukoumades-vefas4

Κρατώντας  τη ζύμη μέσα στη χούφτα μας, κόβουμε μ’ ένα κουτάλι, βουτηγμένο σε λάδι, κομματάκια ζύμης και ρίχνουμε  σε καυτό λάδι. Το κουτάλι  το βουτάμε στο λαδι κάθε φορά, πριν κόψουμε τη ζύμη, για να μην κολλάει σ’ αυτό.

 Με μια τρυπητή κουτάλα πατάμε τους λουκουμάδες, ώστε να καλύπτονται από το λάδι, για να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Μόλις τους βγάλουμε από το λάδι, τους περιχύνουμε  με ζεστό μέλι, κανέλα και ψιλοκομμένα καρύδια ή και σουσάμι.

 Μυστικό
1. Βουτάμε το κουτάλι σε λάδι και όχι σε νερό  . Αντί για νερό στο ποτήρι που έχουμε το κουτάλι με το οποίο σχηματίζουμε τους λουκουμάδες βάζουμε  λάδι. Με τον τρόπο αυτό δεν θα πιτσιλάει το λάδι στην κατσαρόλα όταν θα πέφτουν οι λουκουμάδες μέσα!

2.Αν το μέλι είναι πολύ πυκνό, αραιώνουμε το με λίγο νερό και και το βάζουμε να πάρει μια βράση . Αφαιρούμε τον αφρό και το χρησιμοποιούμε. Οι λουκουμάδες σερβίρονται μόνο ζεστοί και φρεσκοψημένοι.

loukoumades-vefas5

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments