Πεντανόστιμη μπουγάτσα με κρέμα και μήλο που λιώνει στο στόμα ! Αφρός ! Εύκολη στην παρασκευή της με απλά υλικά πραγματικά θα σας ενθουσιάσει.
Για την μπουγάτσα- μήλου θα χρειαστούμε :
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
για την κρέμα
500 ml γάλα
75 γραμμάρια ζάχαρη
45 γραμμάρια κορν φλάουρ
για τη γέμιση με τα μήλα
3 μεγάλα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
1 κουταλιά σούπας βούτυρο (γεμάτη)
75 γραμμάρια ζάχαρη
1 βανίλια
άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε την #μηλόπιτα αρχικά ετοιμάζουμε την γέμιση .
Πλένουμε και αν θέλουμε καθαρίζουμε τα μήλα από την φλούδα.
Κόβουμε σε 2 κομμάτια και καθαρίζουμε τα μήλα από τα κουκούτσια.
Κόβουμε τα μήλα σε μικρότερα κομμάτια.
Ραντίζουμε τα μήλα με χυμό 1/2 λεμονιού .
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε την ζάχαρη και σε χαμηλή προς μεσαία θερμοκρασία (εστία 6-7) αφήνουμε να λιώσει και να αλλάξει χρώμα , να πάρει το χρώμα δηλαδή της καραμέλας .
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ελαφρά έτσι ώστε να ενσωματωθεί με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε έτσι ώστε να πάει παντού η καραμέλα.
Αφήνουμε για 5 -10 λεπτά (αν χρειαστεί χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς ) μέχρι να βγάλουν τα μήλα τα υγρά τους και να μαραθούν ελαφρά.
Αφαιρούμε το τηγάνι από την φωτιά και τοποθετούμε τα καραμελωμένα μήλα σε ένα μπολ.
Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά πριν τα τοποθετήσουμε πάνω στην ζύμη .
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και ετοιμάζουμε την κρέμα.
Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ
Ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να βράσει και να δέσει η κρέμα χωρίς να απομακρυνθούμε από την κατσαρόλα για να μην μας κολλήσει.
Απλώνουμε το ένα φύλλ0 σφολιάτα στρωμένο με λαδόκολλα. . Αδειάζουμε στην μισή επιφάνεια της σφολιάτας τη χλιαρή κρέμα.
Πάνω από την κρέμα απλώνουμε το μείγμα με τα μήλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 30 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει όμορφα το γλυκό μας στην επιφάνεια.
0 comments