Μηλόπιτα- μπουγάτσα !(με σφολιάτα) | Aspas_recipes

Μηλόπιτα- μπουγάτσα !(με σφολιάτα)

mpougatsa-me-milo-kai-krema

Πεντανόστιμη μπουγάτσα με κρέμα και μήλο που λιώνει στο στόμα ! Αφρός ! Εύκολη στην παρασκευή της με απλά υλικά πραγματικά θα σας ενθουσιάσει.


mpougatsa-me-milo-kai-krema1

Για την μπουγάτσα- μήλου  θα χρειαστούμε :

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας

για την κρέμα

500 ml  γάλα

75 γραμμάρια ζάχαρη

45 γραμμάρια κορν φλάουρ 

mpougatsa-me-milo-kai-krema2

για τη γέμιση με τα μήλα

3 μεγάλα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια

1 κουταλιά σούπας  βούτυρο (γεμάτη)

75 γραμμάρια ζάχαρη

1 βανίλια

άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα

mpougatsa-me-milo-kai-krema3

mpougatsa-me-milo-kai-krema4


Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε την #μηλόπιτα αρχικά ετοιμάζουμε την γέμιση  .

Πλένουμε και αν θέλουμε καθαρίζουμε τα μήλα από την φλούδα.

Κόβουμε σε 2 κομμάτια και καθαρίζουμε τα μήλα από τα κουκούτσια.

Κόβουμε τα μήλα σε μικρότερα κομμάτια.

mpougatsa-me-milo-kai-krema5

Ραντίζουμε τα μήλα με χυμό 1/2 λεμονιού .

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε την ζάχαρη και σε χαμηλή προς μεσαία θερμοκρασία  (εστία 6-7) αφήνουμε να λιώσει  και να αλλάξει χρώμα , να πάρει το χρώμα δηλαδή της καραμέλας .

Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ελαφρά έτσι ώστε να ενσωματωθεί με την ζάχαρη.

Προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε έτσι ώστε να πάει παντού η καραμέλα.

mpougatsa-me-milo-kai-krema6

Αφήνουμε για 5 -10 λεπτά (αν χρειαστεί χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς ) μέχρι να βγάλουν τα μήλα τα υγρά τους και να μαραθούν ελαφρά.

Αφαιρούμε το τηγάνι από την φωτιά και τοποθετούμε τα καραμελωμένα μήλα σε ένα μπολ.

Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά πριν τα τοποθετήσουμε πάνω στην ζύμη .

mpougatsa-me-milo-kai-krema7

Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και ετοιμάζουμε την κρέμα. 

Βάζουμε το γάλα  σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ 

mpougatsa-me-milo-kai-krema8

Ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να βράσει και να δέσει η κρέμα χωρίς να απομακρυνθούμε από την κατσαρόλα για να μην μας κολλήσει.

mpougatsa-me-milo-kai-krema9

Απλώνουμε το ένα  φύλλ0  σφολιάτα στρωμένο με λαδόκολλα. . Αδειάζουμε στην μισή επιφάνεια της σφολιάτας τη χλιαρή κρέμα.

mpougatsa-me-milo-kai-krema10
 
Πάνω από την κρέμα απλώνουμε το μείγμα με τα μήλα.
 
mpougatsa-me-milo-kai-krema11

Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μισό κομμάτι της σφολιάτας. Γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα πατώντας με ένα πιρούνι να κλείσουν.

mpougatsa-me-milo-kai-krema12

Κόβουμε σε κομμάτια  και αλείφουμε αν θέλουμε με 1 κρόκο αυγού ανακατεμένο με λίγο γάλα.
 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 30 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει όμορφα το γλυκό μας στην επιφάνεια. 
 
mpougatsa-me-milo-kai-krema13

Αφήνουμε να σταθεί για λίγο και σερβίρουμε πασπαλίζοντας μπόλικη άχνη και κανέλα.

mpougatsa-me-milo-kai-krema14

 Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 



0 comments