Ιδανική συνταγή για παιδικό πάρτυ
Συστατικά:
200 γραμμάρια πατάτες ήδη βρασμένες και αλεσμένες
100 γραμμάρια αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά
αλάτι
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
Για τη γέμιση (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό, τι θέλετε):
3 φέτες ζαμπόν
Τυρί προβολόνε
Λάδι για μαγείρεμα
Διαδικασία:
Βράζουμε τις πατάτες και όταν μαγειρευτούν τις κάνουμε πουρέ.
Βάζουμε τον πουρέ σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι, τη παρμεζάνα, τη μαγιά και το αλεύρι και ζυμώνουμε.
Όταν η ζύμη είναι μαλακιά και ελαστική, φτιάχνουμε μπάλες και τις γεμίζουμε μέσα με το τυρί και το ζαμπόν, κλείνοντας καλά τα άκρα τους για να μη φύγει η γέμιση.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι και όταν ζεσταθεί, τηγανίζουμε τις μπάλες πατάτας.
Αν θέλετε να αποφύγετε το τηγάνισμα, μπορείτε να μαγειρέψετε στο φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για περίπου 12-15 λεπτά.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!
5 φέτες μπέικον
4 σκελίδες σκόρδο
κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια τυρί τριμμένο
100 γραμμάρια μαργαρίνη
Φρέσκα κρεμμυδάκια
άνηθο
μαύρο πιπέρι
Πλύντε πολύ καλά τις πατάτες με την φλούδα.
Αλατοπιπερώστε αλιέψτε με λάδι τις πατάτες τυλίξτε σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40-45 λεπτά με το φούρνο, σε θερμοκρασία 200 βαθμούς. Σε αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζουμε το ψιλοκομμένο μπέικον και τέλος το σκόρδο .
Κόβουμε στην μέση τις πατάτες αφαιρώντας προσεκτικά την σάρκα τους και ανακατέψτε με το ψιλοκομμένο σκόρδο, μπέικον, κρέμα γάλακτος, τα 100 γραμμάρια τυρί, και τα κρεμμυδάκια.
Τοποθετούμε το μείγμα αυτό στις πατάτες και βάζουμε στον φούρνο πασπαλίζοντας με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ψήνουμε μέχρι το τυρί να λιώσει.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!
Πεντανόστιμα και αφράτα κουλούρια με γέμιση πίτσας . Ετοιμάζονται πολύ εύκολα με απλά υλικά και τα απολαμβάνουμε είτε ζεστά είτε χλιαρά.
Για τα κουλούρια πίτσας θα χρειαστούμε :
Υλικά:
500 γραμμάρια αλεύρι για πίτσα 00
5 γραμμάρια ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
325 ml νερό
Για την γέμιση : καπνιστό τυρί, μοτσαρέλα , σαλάμι, σάλτσα ντομάτας
Οδηγίες
Σε ένα μπωλ βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να λιώσει καλά.
Ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι σταδιακά και ζυμώνουμε .
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, ζυμώνουμε λίγο για να
σχηματιστεί μια μπάλα, βάζουμε σε ένα μπολ ,καλύπτουμε με πλαστική
μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου δύο
ώρες (πρέπει να διπλασιαστεί σε όγκο).
Πατάμε την ζύμη να ξεφουσκώσει και χωρίζουμε την ζύμη σε 6 ίσα κομμάτια .
Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε μακρόστενο φύλλο και βάζουμε τα υλικά της αρεσκείας μας. Σε κάθε ορθογώνιο βάζουμε την γέμιση της αρεσκείας μας και αλείφουμε ελαφρά με νερό τις άκρες γύρω γύρω.
Τσιμπάμε τις άκρες της ζύμης και κλείνουμε καλά το φύλλο.
Τυλίγουμε κάθε ζυμαράκι σε κουλούρι .
Τοποθετούμε τα κουλούρια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν και πάλι για περίπου 30 λεπτά.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο τα κουλούρια πίτσας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 ° C στις αντιστάσεις για 20 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο) .
Δοκιμάστε τα κουλούρια πίτσας ζεστά.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Υπέροχοι καροτοκεφτέδες όλο νοστιμιά. θα τους φτιάχνετε συνέχεια.
Για τους καροτοκεφτέδες θα χρειαστούμε :
Υλικά:
4 καρότα, στο τρίφτη
2 πατάτες, τριμμένες
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι, τριμμένο
2 κρεμμύδια, στο τρίφτη
2 αυγά, χτυπημένα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλεύρι όσο πάρει
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνουν ένας αφράτος χυλός. Με ένα κουτάλι παίρνουμε μια κουταλιά από το μείγμα και τα ρίχνουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
Τους γυρίζουμε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και τους απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από το περιττό λάδι.
Αν βάλουμε περισσότερο αλεύρι τα ζυμώνουμε όπως τους κεφτέδες και τους τοποθετούμε επάνω σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα για να μην κολλήσουν και τους ψήνουμε στο φούρνο.
πηγή govastileto.gr
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
και Συνταγές της Άσπας για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
Καταπληκτική ιδέα αν σας έμειναν μακαρόνια ή θέλετε να τα δοκιμάσετε σε μια άλλη εκδοχή .
Υλικά (για 1 μεγάλη ή 20 ατομικές)
100 γραμμάρια σπαγγέτι
50 γραμμάρια έτοιμη σάλτσα ντομάτας (με βασιλικό ή με ελιές)
1 φρέσκια μοτσαρέλα μπάλα (120-150 γραμμαρίων .) κομμένη σε λεπτές φετούλες
λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
αλάτι και πιπέρι
φυλλαράκια βασιλικού για να διακοσμήσουμε την «πίτσα»
Οδηγίες
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζουμε καλά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε,, τα σπαγγέτι.
Απλώνουμε τα μισά μακαρόνια στο τηγάνι και από πάνω βάζουμε τη σάλτσα της ντομάτας .
Πάνω από την σάλτσα απλώνουμε τα φετάκια της μοτσαρέλας .
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα σπαγγέτι και τις ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 5 περίπου λεπτά μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα. Τις διακοσμούμε με τα φυλλαράκια του βασιλικού.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!