Υλικά
250 γραμμάρια γάλα φρέσκο
3 αβγά
2 φλιτζάνια φέτα σπασμένη σε χοντρά κομμάτια
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Μερικά κυβάκια βούτυρο αγελάδας για την επιφάνεια
Ελάχιστο αλάτι-μπόλικο πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς.
Σε μια λεκάνη, χτυπάμε με το σύρμα το γάλα με τα αβγά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε καλά.
Βουτυρώνουμε ένα φαρδύ ταψί - το μυστικό της νοστιμιάς είναι η πίτα να βγει λεπτή σαν πίτσα - και ρίχνουμε το χυλό.
Σκορπάμε ομοιόμορφα από πάνω τη φέτα και τα κυβάκια βουτύρου.
Ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Tips
Εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε και κίτρινα τυριά τριμμένα-μια ευκαιρία να καθαρίσουμε το ψυγείο από τα μικρά, ξεραμένα κομμάτια που έχουν περισσέψει.
Μπορούμε να την αρωματίσουμε με λίγη ρίγανη ή φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο ή με σποράκια γλυκάνισου.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!
Πατατο-κρουασανάκια πεντανόστιμα με ζύμη πατάτας .Πρωτότυπα και εντυπωσιακά. Ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους.
Για τα πεντανόστιμα κρουασανάκια - πατάτας θα χρειαστούμε :
Yλικά
200 γρ πατάτες
100 γρ αλεύρι μαλακό
Αλάτι
3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα ή ανθότυρο ξηρό ή κεφαλοτύρι
Gouda κομμένο σε κομμάτια ή νηστίσιμο τυρί
Στον φούρνο
Οδηγίες
Βράζετε τις πατάτες και τις αφήνετε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Αφού έχουν κρυώσει, προσθέτετε αλάτι, το αλμυρό τυρί και αλεύρι ανακατεύοντας, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Αλευρώνετε μια επιφάνεια και απλώνετε τη ζύμη και τη κόβετε με ένα μαχαίρι σε τρίγωνα κομμάτια.
Στο κέντρο κάθε τριγώνου βάζετε λίγο τυρί gouda και διπλώνετε τη ζύμη, ώστε να πάρει το σχήμα ενός κρουασάν. Αν δεν το καταφέρετε, μπορείτε να κάνετε ένα άλλο σχήμα. Βάζετε λάδι σε ένα τηγάνι και αφού κάψει, τα αλευρώνετε λίγο , τηγανίζετε τα κρουασάν και όταν είναι έτοιμα τα τοποθετείτε σε ένα απορροφητικό χαρτί.
στο τηγάνι
Αν θέλετε, μπορείτε να τα ψήσετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 230 βαθμούς αντιστάσεις 30-45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο. Γίνονται πεντανόστιμα.
Στον φούρνο και στο τηγάνι.
Παρατηρήσεις
Εξαιρετικές και οι 2 εκδοχές . Προσωπικά μου άρεσαν λίγο περισσότερο στον φούρνο .
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες
για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
Nόστιμη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 10΄με 2 κινήσεις για το φούρνο!
Υλικά
•200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•300γρ. φέτα θρυμματισμένη
•50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
•1 αβγό
•1 κουταλιά βούτυρο λιωμένο + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
•1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 200 γρ
•120 ml γάλα
•πιπέρι
•1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, ανοίγετε μια τρύπα στη μέση και σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα.
Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει.
πηγή sintayes.gr