Δείτε περισσότερες Συνταγές με μήλα
Για τα #apple #cinnamn #rolls θα χρειaστούμε :
Υλικά για 16 κομμάτια
Υλικά για 16 κομμάτια
200 ml γάλα
60 γραμμάρια γιαούρτι
60 γραμμάρια ζάχαρη
165 γραμμάρια βούτυρο (λιωμένο)
15 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 αυγό
Μια πρέζα αλάτι
450 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την γέμιση
2-3 μήλα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
Για τα apple cinnamn rolls φούρνου
1 κρόκο αυγού ανακατεμένο με λίγο γάλα
αμύγδαλο φιλέ για πασπάλισμα
ζάχαρη άχνη
Για τα apple cinnamon rolls τηγανιού :
Για τα apple cinnamon rolls τηγανιού :
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
Πρώτα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη και τη ζυμώνουμε καλά.
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια μας.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα ανάλογα την θερμοκρασία του σπιτιού μας .
Πλένουμε τα μήλα και τα ξεφλουδίζουμε. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και την κανέλα.
Στη συνέχεια πατάμε την ζύμη να ξεφουσκώσει και την ανοίγουμε σε φύλλο.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του φύλλου με την κανελοζάχαρη .
Ρίχνουμε διάσκορπα τα τα μήλα και τυλίγουμε σε ρολό.
Χωρίζουμε το ρολό μας σε 12 κομμάτια . Τοποθετούμε τα σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 20 λεπτά.
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και γάλα τα apple cinnamon rolls και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30 περίπου λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας.
Αφού κρυώσουν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη .
Μηλό- λουκουμάδες στο τηγάνι
Ακολουθούμε ακριβώς την ίδια διαδικασία όπως παραπάνω . Αν επιλέξουμε να τα τηγανίσουμε κόβουμε 16 ρολάκια ζύμης
Βάζουμε τη ζάχαρη και την κανέλα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια τηγανίζουμε σε άφθονο λάδι και τα βάζουμε στο πιάτο σερβιρίσματος με ρολό κουζίνας.
Ανακατεύουμε τους μήλο - λουκουμάδες με τη ζάχαρη και την κανέλα.