Πως φτιάχνουμε καραμελωμένο ζαχαρούχο εύκολα (Dulce de leche)! | Aspas_recipes

Πως φτιάχνουμε καραμελωμένο ζαχαρούχο εύκολα (Dulce de leche)!

dulche-de-leche

Φτιάχνουμε εύκολα και γρήγορα καραμελωμένο ζαχαρούχο  με 2 τρόπους. 

Συνταγές με καραμελωμένο ζαχαρούχο 

dulche-de-leche

Υλικά

400 γρ. ζαχαρούχο γάλα

karamelomeno-zaxaroyxo-efkola

Οδηγίες

Καραμελωμένο  ζαχαρούχο στην χύτρα ταχύτητας :

Τοποθετούμε στην χύτρα ταχύτητας 3-4-5 κουτιά ζαχαρούχο γάλα ή όσα χωράει η χύτρα μας .

Γεμίζουμε την χύτρα με νερό τόσο ώστε να καλύπτει και να υπερέχει  τα γάλατα .

Κλείνουμε την χύτρα γυρίζουμε την βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη. την βάζουμε σε δυνατή φωτιά στο 9 και όταν αρπίσει να σφυρίζει η χύτρα μας χαμηλώνουμε στο 6-7 .

Αφήνουμε την χύτρα στην φωτιά για 40 λεπτά .

Κλείνουμε το μάτι αφαιρούμε από την φωτιά και αφήνουμε την χύτρα να κρυώσει και να βγάλει τον ατμό της. (όπως κάνουμε όταν μαγειρεύουμε).

Ανοίγουμε το καπάκι προσεκτικά , αφαιρούμε τα γάλατα προσέχοντας να μην καούμε (αν το νερό είναι ακόμα ζεστό ) και τοποθετούμε τα κλειστά γάλατα πάνω σε μια καθαρή πετσέτα στον πάγκο μας. 

Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά πριν τα ανοίξουμε.

Χρησιμοποιούμε τα γάλατα που θέλουμε ή τα αποθηκεύουμε κλειστά για 1 χρόνο  στο ντουλάπι μας.

karamelomeno-zaxarouxo

Καραμελωμένο ζαχαρούχο στην κατσαρόλα:

Σιγοβράζουμε τα ζαχαρούχα γάλατα  για 3 ώρες με κλειστά τα κουτιά μέσα σε μία κατσαρόλα με νερό.

Προσέχουμε να κοχλάζει το νερό αλλά να μη βράζει πάρα πολύ (για να μην ανακινείται το κουτί μέσα στο νερό).

Κοιτάζουμε να είναι καλυμμένα τα κουτιά με νερό σε όλη τη διάρκεια του βρασμού και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.

Μετά το τέλος του βρασμού τα αποσύρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα ανοίξουμε.

Μυστικά 

Καλό θα είναι να ετοιμάσουμε πολλά κουτιά και να τα αποθηκεύσουμε εκτός ψυγείου για την επόμενη φορά!!!

Η διατήρησή τους είναι ίδια με αυτή του ζαχαρούχου γάλατος


Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους  

και  Συνταγές της Άσπας  για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!



0 comments