Γρήγορο , εύκολο , νόστιμο γλυκάκι για όλες τις ώρες! Με το απογευματινό σας καφεδάκι είτε με το πρωινό γάλα των παιδιών !! Γεμίστε το με μαρμελάδα η Μερέντα και απολαύστε!
Για το παντεσπάνι
175 γρ φαρίνα
175 γρ ζάχαρη
175 γρ βούτυρο λιωμένο αλλά κρύο'
3 αυγά
1 κ.γ μπεικιν
1 βανίλια
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς C, για να ψήσουμε το παντεσπάνι για τον κορμό βανίλιας.
Χωρίζω τα ασπράδια από τους κρόκους και τα κάνω μαρέγκα
Χτυπάω την ζάχαρη με τους κρόκους και προσθέτω σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι.
Ενσωματώνω και την μαρέγκα απαλά στο μείγμα
Στρώνω λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώνω όλο το μείγμα ισιώνοντας την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
Ψήνουμε για 15΄-20. Θα πρέπει να είναι απαλό στην αφή του και να αρχίζει να ξεκολλάει από τις άκρες του ταψιού.
Απλώνουμε καθαρή πετσέτα στον πάγκο. Πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη. Αναποδογυρίζουμε το ρολό στην αχνισμένη πετσέτα. Κόβουμε τις ξερές άκρες. Τυλίγουμε το ρολό μαζί με την πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Ανοίγουμε βάζουμε μαρμελάδα ή μερεντα και τυλίγουμε ξανά σε ρολό τον κορμό. Από πάνω αλείφω με λίγο έξτρα μαρμελάδα και διακοσμώ με αμύγδαλο φιλέ
Παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Καλή σας επιτυχία!!!!
Follow me on Instagram
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
και Συνταγές της Άσπας για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments