Είναι απλό αλλά και διαφορετικό. Μια πολύ ωραία ιδέα για να γευτούμε κέικ με γεύση φράουλας. Είναι καλοκαιρινό και άκρως απολαυστικό!
Υλικά
1 δόση από το αγαπημένο σας κέικ βανίλιας ή λεμονιού
1 κουτί ζελέ φράουλα
1 ποτήρι βραστό νερό
1 ποτήρι κρύο λεμονάδα
1 μορφατ ή κρέμα γάλακτος 250 ml
1 κεσεδάκι φράουλες
Οδηγίες
Ψήνετε το αγαπημένο σας κέικ και το αφήνετε να κρυώσει καλά. Φτιάχνεται και το ζελέ με το 1 ποτήρι βραστό νερό και 1 ποτήρι λεμονάδα.
Τρυπάτε όλη την επιφάνεια του κέικ με ένα καλαμάκι ή μια οδοντογλυφίδα και περιχύνετε το ζελέ. Αφήνετε για λίγο στην άκρη να κρυώσει καλά.
Χτυπάτε το μόρφατ να αφρατέψει ή την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με λίγο ζάχαρη άχνη και στρώνετε πάνω από το κρύο πλέον κέικ.
Διακοσμείτε και στολίζετε με φράουλες !
Είναι σπιτικά! Είναι χειροποίητα! Είναι εύκολα να γίνουν και συντηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα! . Είναι τα κερασάκια μαρασκίνο ή αλλιώς κεράσια κομπόστα!
Για την συντaγή #κεράσια #κομπόστα θα χρειαστούμε :
Υλικά
750 ml νερό
375 γραμμάρια ζάχαρη
φρέσκο χυμό 1 λεμονιού (3 κ.σ ή 50 ml)
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
750 γραμμάρια γλυκά κεράσια χωρίς κουκούτσι
Οδηγίες
Αρχικά πλένουμε και καθαρίζουμε τα κεράσια από κουκούτσια και κοτσάνια.
Τοποθετούμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα 2 λίτρων. Αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά 1-2 λεπτά, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί τελείως.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το εκχύλισμα και τα κεράσια.
Αφήνουμε να πάρουν μια βράση 5 λεπτά έτσι ώστε τα κεράσια απορροφήσουν να τις γεύσεις, στη συνέχεια, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε καθαρά, αποστειρωμένα βαζάκια ή απλά βάζουμε τα βάζα στο ψυγείο, αν σκοπεύουμε να τα χρησιμοποιήσουμε εντός ενός μήνα.
Από τα πιο εύκολα νόστιμα και αρωματικά γλυκά του κουταλιού είναι το γλυκό φράουλα!
Για το #γλυκό #κουταλιού φράουλα θα χρειαστούμε :
Υλικά
1 κιλό φράουλες
800 γραμμάρια ζάχαρη
2 λεμόνια
5 κουταλιές της σούπας κονιάκ
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα μαγειρική
Βάζουμε σε ένα μπολ τις φράουλες με τα κοτσάνια τους και γεμίζουμε με νερό .
---------------------------------
Σημαντικό
---------------------------------
Οι φράουλες πλένονται πάντα με τα κοτσάνια τους , γιατί αν κόψουμε τα κοτσάνια και μετά τις πλύνουμε απορροφούν νερό .
Ρίχνουμε την σόδα και τις αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
Ξεπλένουμε τις φράουλες με άφθονο καθαρό νερό και κατόπιν κόβουμε τα κοτσάνια τους .
Βάζουμε τις φράουλες σε ένα μπολ σε σειρές με την ζάχαρη ανάμεσα ,ενώ τις ραντίζετε με το χυμό λεμονιού και με το κονιάκ.
Τις ανακατεύετε ελαφρά και αφήνετε να μείνουν σκεπασμένες στο ψυγείο για 12 ώρες.
Βράζουμε τις φράουλες σε σιγανή φωτιά για 5 λεπτά και αφήνουμε να μείνουν για 24 ώρες.
Βράζουμε το γλυκό μερικά λεπτά ή ώσπου να " δέσει " καλά το σιρόπι του.
Τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα και τα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει το γλυκό!
Έτοιμο είτε για κέρασμα είτε για αποθήκευση!
Είναι μια πολύ εύκολη σαλάτα που διατηρείται για μέρες γιατί άπλα έχει ξιδάκι. Ιδιαίτερη νοστιμιά της προσθέτει το σέλινο με το φίνο άρωμα του και την απίθανη γεύση του.
Για την πολίτικη σαλάτα θα χρειαστούμε :
Υλικά
150 γραμμάρια λάχανο ψιλοκομμένο
2-3 καρότα
1/2 ματσάκι σέλινο (μόνο τα φύλλα )
1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης σε κυβάκια
αλάτι
πιπέρι
ξύδι
ελαιόλαδο
Οδηγίες
Κόβουμε όλα τα υλικά μας ψιλοκομμένα και τις πιπεριές μας σε κυβάκια.
Ψιλοκόβουμε το σέλινο. Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά.
Ρίχνουμε αλατάκι πιπεράκι ξύδι και το βάζουμε σε κλειστό τάπερ στο ψυγείο. Αναδεικνύονται τα αρώματα και οι γεύσεις δίνουν καλύτερα και είναι νοστιμότερη την επόμενη μέρα.
Σερβίρουμε με ελαιόλαδο.