Δείτε ακόμα Τάρτα μηλόπιτα θεική / Ανάποδη μηλόπιτα / Μηλοπιτάκια με σπιτική ζύμη
Υλικά για την ζύμη
1 κρόκο αυγού
1 πλάκα βούτυρο ή Βιτάμ 250 γραμμάριων(σε θερμοκρασία δωματίου)
200 γραμμάρια ζάχαρη
1 μπείκιν
1 βανίλια
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την γέμιση
8 μήλα μεσαία
2οο γραμμάρια ζάχαρη
1.5 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Οδηγίες
Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το αυγό, την βανίλια και σιγά σιγά το αλεύρι που έχουμε κοσκινίσει και ανακατέψει μέσα και το μπεικιν.
Η ζύμη μας είναι τριφτή. Μαζεύουμε την ζύμη σε μπάλα και τυλίγουμε με μεμβράνη.
Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Στο εντωμεταξύ ετοιμάζουμε την γέμιση.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον τρίφτη.
Ρίχνουμε την ζάχαρη και την κανέλα και αφήνουμε το μείγμα μας στην άκρη.
Απλώνουμε την γέμιση και καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη.(η γέμιση μπορεί να σας βγάλει υγρά- ρίξτε τα μαζί με την γέμιση στην πίτα).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 αέρα ή 200 αντιστάσεις για 30-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει(αν ο φούρνος σας είναι πολύ δυνατός χαμηλώστε λίγο την θερμοκρασία ).
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!
Φώτο από την φίλη μας Φιλίτσα Λουγιάκη που έφτιαξε την συνταγή