Μηλόπιτα θεική!

mhlopita-tarta

  Υπέροχη μηλόπιτα τάρτας με εντυπωσιακό σχέδιο γεμισμένη με μαρμελάδα  όλο αρώματα και γεύσεις. 

Δείτε ακόμα  Τάρτα nutella    /    Τριφτή μηλόπιτα    /  Ανάποδη μηλόπιτα   /  Τάρτα λουλούδι 

tarta-mhlopita

tarta-mhlopita

Ζύμη:

300 γραμμάρια  αλεύρι  για όλες τις χρήσεις

2 μεσαία αυγά

75 γραμμάρια ηλιέλαιο

100  γραμμάρια ζάχαρη

8 γραμμάρια μπέικιν

μια πρέζα αλάτι

Ξύσμα  λεμονιού


Για την γέμιση 

2 μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες

230 γραμμάρια   μαρμελάδας βερίκοκου για τη βάση  ή ότι μαρμελάδα θέλετε 

100 γραμμάρια  Μαρμελάδα βερίκοκου (μαρμελάδα κυδώνι έβαλα εγώ)

 50 γραμμάρια  

ζάχαρη άχνη

spitikh-mhlopita

Οδηγίες για την ζύμη

Σε ένα μπολ χτυπάμε αυγά με ζάχαρη μαζί. Προσθέτουμε το λάδι , το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι.

Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν κοσκινισμένο. Κάνουμε μπάλα την ζύμη και καλύπτουμε με μεμβράνη . 

Αφήνουμε στην άκρη για λίγο μέχρι να κόψουμε τα μήλα. 

tarta-mhlopita-vima-vima

Πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια χωρίσουμε την ζύμη σε 2 κομμάτια. Ανοίγουμε  το ένα κομμάτι ζύμης πάνω σε λαδόκολλα σε στρογγυλό φύλλο 28 εκατοστών. 

Μαζί με την λαδόκολλα τοποθετούμε σε ταψάκι  - ταρτιέρα 26 εκατοστών  (λίγο μικρότερο το ταψάκι για να καλύψουμε και τα πλαινά μέρη του ταψιού.)

Ανοίγουμε το δεύτερο κομμάτι ζύμης σε μακρόστενο φύλλο και κόβουμε σε λωρίδες 2.5 εκατοστά. Απλώνουμε  στην βάση της ζύμης μας την μαρμελάδα.(230 γραμμάρια της συνταγής)

tarta-mhlopita-me-marmelada

Τοποθετούμε μήλα περιμετρικά. Βάζουμε μια λωρίδα ζύμης γύρω -γύρω και πάλι μήλα-ζύμη μέχρι να φτάσουμε στο κέντρο.  Σχηματίζουμε ένα τριανταφυλλάκι αν θέλουμε με την ζύμη.

Πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη και προσθέτουμε μαρμελάδα εδώ και εκεί να καλύψουμε τα κενά από τα μήλα .

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά (στην πρώτη σχάρα από κάτω).

Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη .

mhlopita-tarta
mhlopita-me-zymh

spitikh-tarta-mhlopita

spitikh-mhlopita

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 



0 comments