Υπέροχη μηλόπιτα τάρτας με εντυπωσιακό σχέδιο γεμισμένη με μαρμελάδα όλο αρώματα και γεύσεις.
Δείτε ακόμα Τάρτα nutella / Τριφτή μηλόπιτα / Ανάποδη μηλόπιτα / Τάρτα λουλούδι
Ζύμη:
300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 μεσαία αυγά
75 γραμμάρια ηλιέλαιο
100 γραμμάρια ζάχαρη
8 γραμμάρια μπέικιν
μια πρέζα αλάτι
230 γραμμάρια μαρμελάδας βερίκοκου για τη βάση ή ότι μαρμελάδα θέλετε
100 γραμμάρια Μαρμελάδα βερίκοκου (μαρμελάδα κυδώνι έβαλα εγώ)
50 γραμμάρια
ζάχαρη άχνη
Οδηγίες για την ζύμη
Σε ένα μπολ χτυπάμε αυγά με ζάχαρη μαζί. Προσθέτουμε το λάδι , το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι.Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν κοσκινισμένο. Κάνουμε μπάλα την ζύμη και καλύπτουμε με μεμβράνη .
Αφήνουμε στην άκρη για λίγο μέχρι να κόψουμε τα μήλα.
Πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια χωρίσουμε την ζύμη σε 2 κομμάτια. Ανοίγουμε το ένα κομμάτι ζύμης πάνω σε λαδόκολλα σε στρογγυλό φύλλο 28 εκατοστών.
Μαζί με την λαδόκολλα τοποθετούμε σε ταψάκι - ταρτιέρα 26 εκατοστών (λίγο μικρότερο το ταψάκι για να καλύψουμε και τα πλαινά μέρη του ταψιού.)
Ανοίγουμε το δεύτερο κομμάτι ζύμης σε μακρόστενο φύλλο και κόβουμε σε λωρίδες 2.5 εκατοστά. Απλώνουμε στην βάση της ζύμης μας την μαρμελάδα.(230 γραμμάρια της συνταγής)
Τοποθετούμε μήλα περιμετρικά. Βάζουμε μια λωρίδα ζύμης γύρω -γύρω και πάλι μήλα-ζύμη μέχρι να φτάσουμε στο κέντρο. Σχηματίζουμε ένα τριανταφυλλάκι αν θέλουμε με την ζύμη.
Πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη και προσθέτουμε μαρμελάδα εδώ και εκεί να καλύψουμε τα κενά από τα μήλα .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά (στην πρώτη σχάρα από κάτω).
Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη .
0 comments