Ανάποδη μηλόπιτα!

milopita-anapodi

Η πιο νόστιμη και θεϊκή γεύση #μηλόπιτας που έχουμε δοκιμάσει ever.  Τα βασικά υλικά της συνταγής είναι υλικά που έχουμε συνήθως στο σπίτι: λίγα μήλα, αλεύρι, βούτυρο, αυγά και ζάχαρη. Δοκιμάστε τη συνταγή, η μηλόπιτα θα σας  ξετρελάνει!


milopita-anapodi1

Για την #ανάποδη #μηλόπιτα θα χρειαστούμε :

Υλικά συνταγής  
για την βάση 
 
3 -4 μήλα μεγάλα

2 κουταλιές βούτυρο αγελαδινό

χυμό 1 λεμονιού για να ρίξουμε στα μήλα μας

Aκόμα

100 γραμμάρια ζάχαρη

1 κουταλιά σούπας κανέλα 

milopita-anapodi2

Για την ζύμη
 

 125 γραμμάρια βούτυρο 

150 γραμμάρια ζάχαρη

200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ

1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού

ξύσμα πορτοκαλιού ή 1 βανίλια

4 αυγά

milopita-anapodi3

Οδηγίες
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς.

Παράλληλα, καθαρίζουμε τα μήλα. Τα κόβουμε σε τέταρτα 
 και καθαρίζουμε τα κουκούτσια τους. Κόβουμε τα μήλα μας σε φέτες , τοποθετούμε σε μπολ και τα περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού .

milopita-anapodi4

Βάζουμε στο ταψί μας (24-26 εκατοστών ) τις 2 κουταλιές βούτυρο και τοποθετούμε στο φούρνο για 2-3 λεπτά.

milopita-anapodi5

Στρώνουμε τα μήλα μας στο ταψί, προσεκτικά. Θέλουμε να καλύψουμε όλο το ταψί με μήλο.

milopita-anapodi6

Πασπαλίζουμε τα μήλα με την ζάχαρη και  την κανέλα.

Βάζουμε το ταψάκι πάλι στο φούρνο για 10 λεπτά να μαλακώσει το μήλο.

Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία του φούρνου μας στους 180 βαθμούς .

milopita-anapodi7

Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε όλο το αλεύρι και προσθέτουμε μπέϊκιν πάουντερ.

Διαχωρίζουμε τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους.

Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε το βούτυρο με την ζάχαρη και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι το μείγμα να ασπρίσει.

Προσθέτουμε τους κρόκους .(τα ασπράδια θα τα κάνουμε μαρέγκα).

milopita-anapodi8

Ρίχνουμε ένα -ένα τους κρόκους στο μείγμα και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν  .

Προσθέτουμε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι και την βανίλια ή το ξύσμα πορτοκαλιού.

Συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα του αλευριού-ζάχαρης στο μίξερ μέχρι να γίνει μία λεία ζύμη.( σφιχτή ζύμη ).

milopita-anapodi9

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα .

Ρίχνουμε κουταλιές μαρέγκας στην ζύμη μας  ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω  προσεκτικά και απαλά.

milopita-anapodi10
 
Τέλος, ρίχνουμε τη ζύμη πάνω στα μήλα ώστε να καλύψουμε  όλο το ταψί όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα γίνεται.

milopita-anapodi11

Ψήνουμε τη μηλόπιτα μας  στους 180 βαθμούς περίπου 40-50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο

(αν ο φούρνος σας είναι δυνατός ψήστε στους 160 βαθμούς).

milopita-anapodi12

Όταν η μηλόπιτα είναι έτοιμη, αφήνουμε να κρυώσει λίγο ,την βγάζουμε από το ταψί και την βάζουμε ανάποδα ώστε να είναι τα μήλα από πάνω!

milopita-anapodi13

milopita-anapodi15

milopita-anapodi16

milopita-anapodi17

Η μηλόπιτα είναι έτοιμη!

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!! 

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram



0 comments