Μηλοπιτάκια με σπιτική ζύμη της κουμπάρας μου !(νηστίσιμα) | Aspas_recipes

Μηλοπιτάκια με σπιτική ζύμη της κουμπάρας μου !(νηστίσιμα)

mhlopitakia-afrata

Υπέροχα μηλοπιτάκια με σπιτική ζύμη για κάθε ήμερα! Εύκολα νόστιμα , φτιάχνονται γρήγορα! Για το πρωινό σας ,για το κολατσιό των παιδιών ή για το απογευματινό καφεδάκι σας !


Υλικά 

Για την ζύμη

200 ml σπορέλαιο

200 ml χυμό πορτοκάλι

4 κουταλιές ζάχαρη

600 γρaαμμάρια  αλεύρι φαρίνα κόκκινη (περίπου +-50 γραμμάρια )

Λίγο αλάτι

Για την γέμιση

2 μήλα

1 κουταλιά κανέλα

2 κουταλιές ζάχαρη

2 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη

mhlopitakia-afrata1

Οδηγίες

Αρχικά καθαρίζουμε τα μήλα . Τα τρίβουμε στον τρίφτη και τα σουρώνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.

Σ ε ένα μπολ προσθέτουμε το σπορέλαιο, τον χυμό πορτοκάλι, την ζάχαρη ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Συνεχίζουμε, προσθέτοντας  το αλεύρι και το αλάτι. Το αλεύρι το προσθέτουμε σταδιακά συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι τα υλικά της ζύμης να ομογενοποιηθούν.

Έπειτα, στραγγίζουμε τα μήλα, προσθέτουμε την κανέλα, την ζάχαρη και την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά.

mhlopitakia-afrata2

Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο και κόβουμε σε μικρότερα φύλλα. Τοποθετούμε την γέμιση και τυλίγουμε τα πιτάκια, ενώ πατάμε τις άκρες να κλείσουν.

Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 λεπτά Κελσίου σε αέρα για 20 λεπτά περίπου.

Τέλος, πασπαλίζουμε τα μηλοπιτάκια με ζάχαρη άχνη και κανέλα αφού κρυώσουν.

mhlopitakia-afrata3

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram

0 comments