Σκορδαλιά με αβοκάντο ! | Aspas_recipes

Σκορδαλιά με αβοκάντο !


Ενναλακτική #σκορδαλιά , διαφορετική από την κλασική που γίνεται με ψωμί ή με πατάτα , αυτή η σκορδαλιά γίνεται με #αβοκάντο και #ταχίνι. Ελαφριά στην γεύση με υφή σαν μους αν ψάχνεις για ενναλακτική σκορδαλιά τότε αυτή η συνταγή είναι για σένα.

Δείτε ακόμα  : Σκορδαλιά με ψωμί 



Για την #σκορδαλιά με αβοκάντο θα χρειαστούμε :

Υλικά

280 γραμμάρια αβοκάντο (περίπου 3 πολύ ώριμα αβοκάντο )

80 γραμμάρια ταχίνι 

70 ml ελαιόλαδο 

50 ml  χυμό λεμονιού 

6-8 γραμμάρια σκόρδο (2 μεσαίες σκελίδες )

1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι ,πιπέρι 

Διακόσμηση 

Πάπρικα γλυκιά

καρύδια 

skordalia-me-avokado3

Οδηγίες

Κόβουμε τα αβοκάντο στην μέση , αφαιρούμε το κουκούτσι τους και με ένα κουταλάκι ξεχωρίζουμε την ψίχα από την φλούδα .

Σε ένα πολυμίξερ βάζουμε τα αβοκάντο προσθέτοντας όλα τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιούμε.

Η σκορδαλιά μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα .

Τοποθετούμε σε πιάτο ή μπολ σερβιρίσματος  και διακοσμούμε αν θέλουμε με πάπρικα και καρύδια .
  
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments