Εύκολη #πίτα που γίνεται σε μόλις λίγα λεπτά! Ιδανική συνταγή για κολατσιό η βραδινό γεύμα! Με τυριά που λιώνουν στο στόμα με μια πεντανόστιμη μπεσαμέλ τυριών! Εύκολη συνταγή χωρίς μαγιά!
Δείτε περισσότερες Συνταγές χωρίς μαγιά
Υλικά για τη ζύμη
200 γρ. γιαούρτι
200 γρ. νερό
80 γραμ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
500 γρ. αλεύρι
2 κ.σούπας μπέικιν πάουντερ
για την μπεσαμέλ
6 κ.σ. ελαιόλαδο
6 κ.σ. αλεύρι
500 ml γάλα
120 γρ. μοτσαρέλα ή gouda τριμμένο τυρί
60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη(προαιρετικά )
80 γρ. φέτα
Για το άλειμμα
1 κρόκο αυγού + λίγο γάλα
Σουσάμι ή μαυροσούσαμο
Φέτες καπνιστού μπέικον (προαιρετικά)
Οδηγίες
Για να φτιάξουμε ανοιχτές πίτες αρχικά :
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το αλεύρι να καβουρδιστούν καλά.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και προθέτω το γάλα λίγο γάλα κάθε φορά ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις με ένα σύρμα για να μην μας σβολιάσει η μπεσαμέλ .
Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει όλο το γάλα. Η μπεσαμελ είναι έτοιμη όταν στην επιφάνεια της σχηματίζονται χοντρές φουσκάλες,
Αφαιρούμε από την φωτιά και ρίχνω μέσα τα τυριά ανακατεύοντας πολύ καλά.
Καλύπτω την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη (για να μην πιάσει πέτσα )και αφήνω στην άκρη να κρυώσει λίγο .
Ετοιμάζουμε την ζύμη μας :
Για την ζύμη :
Σε ένα μπολ βάζω το γιαούρτι με το νερό και το ελαιόλαδο και ανακατεύω.
Προσθέτω το αλεύρι σταδιακά με το μπείκιν και το αλάτι.
Η ζύμη μας κολλάει στα χέρια. Αφήνω για 20 λεπτά να ξεκουραστεί σκεπάζοντας το ζυμαράκι με μια πετσέτα,.
Χωρίζω την ζύμη σε 8 κομμάτια . Ανοίγω κάθε κομμάτι ζύμης σε αλευρωμένο πάγκο με τα χέρια. Η ζύμη μας συνεχίζει να κολλάει αλλα δεν προθέτω άλλο αλεύρι.
Τοποθετώ σε 2 ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα 4 ανοιγμένα φύλλα.
Στο κέντρο κάθε φύλλου ζύμης βάζουμε από 1-2 κουταλιές σούπας μπεσαμελ .
Γυρνάω το φύλλο προς τα μέσα έτσι ώστε να ακουμπάει πάνω στην μπεσαμελ.
Αλείφω με κρόκο αυγού + λίγο γάλα και πασπαλίζω με σουσάμι και μαυροσούσαμο .
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς στον αέρα για 30-40 λεπτά .
Σερβίρω με φύλλα δυόσμου και καλή σας απόλαυση !!!
Μυστικά
Αν σας σβολιάσει η μπεσαμέλ μην αγχώνεστε! Πριν να ρίξετε τα τυριά περάστε την κρέμα από Σινουά δηλαδή κόσκινο και θα έχετε μια υπέροχη βελουδένια μπεσαμέλ αφήνοντας τους σβώλους στο κόσκινο.
Κατόπιν ρίξτε και ανακατέψτε τα τυριά !
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες
και Συνταγές σπιτικές για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments