Εύκολη τούρτα με μόρφατ , ζαχαρούχο και έτοιμο παντεσπάνι έτοιμη σε λίγα λεπτά! Ιδανική συνταγή για αρχάριες νοικοκυρές αφού δεν χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις ζαχαροπλαστικής για να γίνει!
Δείτε ακόμα Συνταγές για τούρτες -Τάρτες
Υλικά
1 συσκευασία με 3 παντεσπάνια σοκολάτας
2 Μόρφατ
2 βανίλιες
1 ζαχαρούχο
λίγο λικέρ ή κονιάκ
3 κουταλιές Μερέντα
Για την διακόσμηση
bueno ,σοκολάτα ,σοκοφρέτες ,φρουτάκια (εδώ φράουλες)
Για το σιρόπι
Μισό φλιτζάνι ζάχαρη
Μισό φλιτζάνι νερό
ή
ανοίγουμε μια κομπόστα και με το σιρόπι σιροπιάζουμε το παντεσπάνι
Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά και σιροπιάζουμε το παντεσπάνι γύρω γύρω στις άκρες.
Για την κρέμα
Χτυπάμε τα Μόρφατ με το ζαχαρούχο τις βανίλιες και χωρίζουμε το μείγμα σε δυο μέρη, στο ένα μέρος ανακατεύομαι την άσπρη κρέμα με την μερέντα.
Έτσι έχουμε την σοκολατένια κρέμα.
Συναρμολόγηση
Παίρνουμε ένα κομμάτι παντεσπάνι και σιροπιάζουμε τις άκρες γύρω -γύρω.
Τοποθετούμε ένα μέρος της κρέμας και τα φρούτα της επιλογής μας.
Βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι σιροπιάζουμε ξανά και απλώνουμε την άσπρη κρέμα και τα φρούτα μας.
Τοποθετούμε το τρίτο παντεσπάνι (σιροπιάζουμε ξανά) και απλώνουμε το δεύτερο μέρος της σοκολατένιας κρέμας.
Διακοσμούμε με σοκολάτες Bueno σοκοφρέτες φρούτα και καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Καλή επιτυχία!!!
Ευχαριστούμε για ην συνταγή και εκτέλεση την dimitra savvas zafeiropoulou
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
και Συνταγές της Άσπας για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments