Πεντανόστιμο και εύκολο γλυκό σφολιάτας με καρύδια, κανέλλα και σοκολάτα.! Συνδυασμός ακαταμάχητος για όσους αγαπούν τις σοκολατένιες γεύσεις!
Δείτε περισσότερες Συνταγές με Τάρτες
Για αυτή την πολύ #εύκολη #τάρτα #Σοκολάτας θα χρειαστούμε :
Υλικά:
1 φύλλο Φρέσκια Σφολιάτα 400 γραμμαρίων
2 κούπες ανάμεικτους ξηρούς καρπούς ή καρύδια (200 γραμμάρια)
4 αβγά
½ κούπα καστανή ζάχαρη (100 γραμμάρια)
½ κ. γλυκού κάρδαμο (προαιρετικά)
1 βανίλια
½ κ. γλυκού κανέλα
½ κούπα λιωμένο βούτυρο (125 ml )
4 κουταλιές σούπας μέλι
1 σοκολάτα κουβερτούρα 200 γραμμάρια
1/3 κουταλάκι του γλυκού Αλάτι
Βούτυρο + Άχνη ζάχαρη για την φόρμα μας
για την επικάλυψη
100 γραμμάρια κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια
100 ml γάλα εβαπορέ πλήρες
Ακόμα
τρίμμα λευκής σοκολάτας (προαιρετικά )
Οδηγίες
Περνάμε μια φόρμα με βούτυρο και άχνη ζάχαρη. Απλώνουμε στη βάση της φόρμας τη φρέσκια σφολιάτα ,κόβουμε περιμετρικά την σφολιάτα που περισσεύει και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός τα αβγά, την καστανή ζάχαρη, το κάρδαμο, την βανιλίνη, την κανέλα, το αλάτι, το λιωμένο βούτυρο, το μέλι, και 100 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε επάνω στη σφολιάτα τους ξηρούς καρπούς και την κουβερτούρα(100 γραμμάρια ) σπασμένη σε κομμάτια. Ρίχνουμε από πάνω το μίγμα που ετοιμάσαμε στο μπολ.
Ψήνουμε στους 180 C βαθμούς στις αντιστάσεις για 15 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε στους 160οC για 25 λεπτά ακόμα.
Ετοιμάζω το γλάσο
Φέρνουμε το γάλα σε σημείο βρασμού , αφαιρούμε από την φωτιά ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια κουβερτούρας και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο γλάσο.
Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει για λίγα λεπτά και ρίχνουμε από πάνω το σοκολατένιο γλάσο.
Διακοσμούμε αν θέλουμε με τρίμμα λευκής σοκολάτας . Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε. (Διατηρούμε την τάρτα στο ψυγείο γιατί μέσα στην γέμιση περιέχονται αβγά).
Μυστικά
Μπορούμε αν θέλουμε να παραλείψουμε το γλάσο και να σερβίρουμε την τάρτα μας με ζάχαρη άχνη.
Καλή σας απόλαυση !!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments