Κέικ με καραμελωμένες μπανάνες αφρός!!! | Aspas_recipes

Κέικ με καραμελωμένες μπανάνες αφρός!!!

keik-me-mpananes10

Αν σας αρέσουν και σας οι μπανάνες όσο εμάς τότε πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε αυτό το υπέροχο , αφράτο και λαχταριστό κέικ.  Ιδανική συνταγή και για το πρωινό ή απογευματινό κολατσιό των παιδιών.

Δείτε ακόμα Συνταγές με μπανάνες

keik-me-mpananes1

Για το #κέικ με τις καραμeλωμένες μπανάνες θα χρειαστούμε :

Υλικά για την καραμέλα

200 γρ Ζάχαρη

50 γρ νερό

15 γρ βούτυρο

Υλικά για την ζύμη του κέικ

Για το πρώτο μείγμα 

4 Κρόκοι αυγών

50 γρ νερό

50 γρ Γάλα

60 γρ λάδι 

1 κ.γ. βανίλια

80 γρ αλεύρι

10 γρκορν φλάουρ

1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

μια πρέζα αλάτι

Για την μαρέγκα

4 ασπράδια αυγού

100 γρ άχνη  ζάχαρη

1-2 σταγόνες χυμό λεμονιού

Ακόμα

3 μπανάνες κομμένες στην μέση 

keik-me-mpananes2

Οδηγίες 

Ετοιμάζουμε  την καραμέλα 

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη  με νερό  και σε μέτρια θερμοκρασία χωρίς να ανακατέψουμε καθόλου αφήνουμε να γίνει η καραμέλα.

keik-me-mpananes3

Μέχρι να γίνει η καραμέλα ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες στην μέση .

Βγάζουμε από την φωτιά την καραμέλα ,προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Στρώνουμε την καραμέλα σε όλο τον πάτο ενός μακρόστενου ταψιού. Επειδή η καραμέλα στεγνώνει γρήγορα με πολύ γρήγορες κινήσεις τοποθετούμε πιέζοντας τις μπανάνες πάνω στην υγρή ακόμα καραμέλα. 

keik-me-mpananes4

Για την ζύμη του κέικ :

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το σύρμα το νερό, το  γάλα και  το  λάδι.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ  το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, ανακατεύουμε

Προσθέστε τους κρόκους και την βανίλια ανακατεύοντας πολύ καλά.

keik-me-mpananes5

Ετοιμάζουμε την μαρέγκα

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια  με την ζάχαρη άχνη και τις σταγόνες λεμονιού.

Προσθέτουμε τα ασπράδια στους κρόκους και ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω με μια σπάτουλα σιλικόνης.

Περιχύνουμε τις  μπανάνες με το μείγμα του κέικ.

Ψήνουμε στους 160°C/ αέρα για  40-50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας.

Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

keik-me-mpananes

Μυστικά

SOS  Βάλτε το κέικ σε βαθύ ταψί γιατί φουσκώνει πολύ. Εγώ το έβαλα σε ρηχό και για να σώσω την συνταγή γιατί θα χυνόταν μέσα στον φούρνο η ζύμη, έβαλα γύρω γύρω ένα μακρόστενο τσέρκι που έχω  και ευτυχώς λειτούργησε όπως ήθελα.

Καλή σας επιτυχία! !!!

keik-me-mpananes6

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους  

για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!


0 comments