Κρητική Κανελάδα (σιρόπι κανέλας )

kanelada

 Αυτό το πολύ ωραίο αναψυκτικό με άρωμα κανέλας θα το συναντήσετε σίγουρα όταν έρθετε στην Κρήτη αλλά θα το βρείτε βέβαια και σε άλλα νησιά μας. 

Ειδικά το καλοκαίρι θα βρείτε σε διάφορα επαρχιακά δρομάκια μικρά Βανάκια με μεγάλες ταμπέλες από μακριά να γράφουν Κανελάδα αλλα και σε διάφορα χωριά όπου γίνονται πανηγύρια είναι ο πρωταγωνιστής.

Πριν από χρόνια απαραίτητη προϋπόθεση για να γευτείς την κανελάδα στο απογείωμα της γεύση της ήταν με  χιόνι από τον Ψηλορείτη!!

Φτιάχνεται πολύ εύκολα με απλά υλικά διατηρειταi εντός και εκτός ψυγείου και τώρα πια σερβίρεται με θρυμματισμένο πάγο σε αναλογία 1:3  δηλαδή 1 μέρος κανελάδα και 2 μέρη νερό ή ανθρακούχο νερό με παγάκια.

Δείτε ακόμα  Ρόφημα φράουλα χωρίς ζάχαρη / Σπιτική λεμονάδα σε 4 εκδοχές

kanela-krhtikh
Για την παραδοσιακή κρητική κανελάδα θα χρειαστούμε:

Υλικά 

10 ποτήρια νερό (2 λίτρα)

1 κιλό ζάχαρη

8 σταγόνες κανελόλαδο (έλαιο κανέλας)

2 γρ κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε σκόνη

(Το κανελόλαδο και το χρώμα πωλείται σε όλα τα μπαχαροπωλεία )

krhtikh-kanelada

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν η ζάχαρη με το νερό για 20-30 λεπτά από την ώρα βρασμού. Προσθέτουμε το χρώμα και το έλαιο κανέλας ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμα.

kanelada-vima-vima

Κατεβάζουμε από την φωτιά αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι μας καλά και αποθηκεύουμε σε γυάλινα μπουκάλια.

Τον χειμώνα η κανελάδα ταιριάζει ελαφρώς ζεσταμένη σε ποτήρια σφηνάκια ή αναμειγμένη με λίγο ρακή ή τσίπουρο ενώ το καλοκαίρι με θρυμματισμένο πάγο σαν αναψυκτικό .

kanelada-siropi-kanelas

Συνταγή της χρυσοχέρας πεθεράς μου!! 

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους  

και  Συνταγές της Άσπας  για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη