Αυτή είναι η αυθεντική συνταγή της φημισμένης καρμπονάρας χωρίς κρέμα γάλακτος και μόνο με αυγά. Εμείς την συνδυάζουμε με λαχταριστό κρητικό απάκι σε μια παραλλαγή που θα σας εκπλήξει γευστικά.
Δείτε και άλλες Κρητικές Συνταγές
Για την κρητική καρμπονάρα με απάκι θα χρειαστούμε :
Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6
1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι πικάντικο τριμμένο
2 αυγά
2 κρόκους αυγών
1 και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο απάκι
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού από το νερό που θα βράσουν τα μακαρόνια
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Αλάτι
Οδηγίες
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει και προσθέστε τα σπαγγέτι.
Όταν είναι έτοιμα κρατήστε 1/2 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν και σουρώστε τα.
Σε μια επιφάνεια κοπής ψιλοκόψτε τον μαϊντανό-αφού τον πλύνετε καλά - και το απάκι .
Σε ένα τηγάνι βάλτε λίγο ελαιόλαδο και τοποθετήστε το σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.
Προσθέστε το απάκι μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.
Αποσύρετε από την φωτιά και αφήστε το απάκι να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τα αυγά με τους κρόκους και χτυπήστε τα με ένα σύρμα χειρός.
Κατόπιν ενσωματώστε τον μαϊντανό , το τυρί , το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέστε και το απάκι και στην συνέχεια ρίξτε μέσα στο μπολ (ή σε μεγάλο τηγάνι ) τα βρασμένα ζυμαρικά μαζί με περίπου 1/2 φλιτζάνι τσαγιού από το νερό το οποίο έβρασαν.
Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε σε πιάτα πασπαλίζοντας την καρμπονάρα με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι . Αν θέλετε περιχύστε και μερικές σταγόνες ελαιόλαδου.
Έξυπνη ιδέα
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κεφαλοτύρι με παρμεζάνα.
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
και Συνταγές της Άσπας για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments