Κρητική καρμπονάρα με απάκι φανταστική!!!

krhtikh-karmponara-me-apaki

Αυτή είναι η αυθεντική συνταγή της φημισμένης καρμπονάρας χωρίς κρέμα γάλακτος και μόνο με αυγά. Εμείς την συνδυάζουμε με λαχταριστό κρητικό απάκι σε μια παραλλαγή που θα σας εκπλήξει γευστικά.

 Δείτε και άλλες Κρητικές Συνταγές

spagetti-me-apaki

 Για την κρητική καρμπονάρα με απάκι θα χρειαστούμε :

Υλικά

1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6 

1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι πικάντικο τριμμένο

2 αυγά

2 κρόκους αυγών

1 και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο απάκι 

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κ.σ ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι τσαγιού από το νερό που θα βράσουν τα μακαρόνια

πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Αλάτι

karmponara-me-apaki

Οδηγίες

Βάλτε  μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει και προσθέστε τα σπαγγέτι.

Όταν είναι έτοιμα κρατήστε 1/2 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν και σουρώστε τα.

Σε μια επιφάνεια κοπής ψιλοκόψτε τον μαϊντανό-αφού τον πλύνετε καλά - και το απάκι .

Σε ένα τηγάνι βάλτε λίγο ελαιόλαδο και τοποθετήστε το σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.

Προσθέστε το απάκι μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.

makaronia-me-apaki-vima-vima

Αποσύρετε από την φωτιά και αφήστε το απάκι να κρυώσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τα αυγά με τους κρόκους και χτυπήστε τα με ένα σύρμα χειρός.

Κατόπιν ενσωματώστε τον μαϊντανό , το τυρί , το αλάτι και το πιπέρι.

Προσθέστε και το απάκι και στην συνέχεια ρίξτε μέσα στο μπολ (ή σε μεγάλο τηγάνι ) τα βρασμένα ζυμαρικά μαζί με περίπου 1/2 φλιτζάνι τσαγιού από το νερό το οποίο έβρασαν.

krhtikh-karmponara-me-spagketi-vima-vima

Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε σε πιάτα πασπαλίζοντας την καρμπονάρα με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό  και φρεσκοτριμμένο πιπέρι . Αν θέλετε περιχύστε και μερικές σταγόνες ελαιόλαδου.

karmponara-me-apaki

Έξυπνη ιδέα 

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κεφαλοτύρι με παρμεζάνα.

krhtikh-karmponara-me-apaki

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους  

και  Συνταγές της Άσπας  για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!



Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη