Τούρτα με μους φράουλας και γλάσο σοκολάτας γάλακτος όνειρο!

tourta-me-mous-fraoulas-kai-glaso-sokolata-galaktos

Ανάλαφρη τούρτα με μους φράουλας και ένα υπέροχα λαχταριστό γλάσο σοκολάτας ιδανική για γενέθλια γιορτή ή ακόμα και σαν κέρασμα  μετά από ένα γεύμα .

Δείτε συνταγές για Τούρτες -Τάρτες

tourta-genethlion-me-fraoules

Για την τούρτα φράουλας με γλάσο σοκολάτας θα χρειαστούμε :

Υλικά

Για την βάση 

1 έτοιμο παντεσπάνι βανίλια ή σοκολάτα 

Για το σιρόπι

Γάλα + κονιάκ  για να βρέξουμε το παντεσπάνι

Για την Μους φράουλας 

650 γρ φράουλες

300 γρ τυρί κρέμα τύπου philadelphia

200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

12 γρ φύλλα ζελατίνη

220 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί

1 βανίλια σε σκόνη 

Για το γλάσο σοκολάτας γάλακτος

150 γρ σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη

110 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά

25 γρ γλυκόζη 

Για την διακόσμηση 

Φράουλες φρέσκες

tourta-fraoula

Οδηγίες

Για την  βάση 

Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι μας :

Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο ή ένα τσέρκι ή ένα ταψάκι 26 εκατοστών ,ντύνουμε με λαδόκολλα την βάση και τα πλαϊνά τοιχώματα και βάζουμε μέσα το παντεσπάνι μας. 

Σιροπιάζουμε καλά με ένα πινέλο βουτώντας το σε 1 φλιτζάνι γάλα που μέσα έχουμε προσθέσει 1-2 κ.σούπας κονιάκ .

tourta-mous-fraoulas

Για την Μους φράουλα :

Καθαρίζουμε τις φράουλες και βάλτε τις στο multi να γίνουν πουρές . Βάζουμε σε ένα μπολάκι  κρύο νερό και ρίχνουμε ένα ένα τα φύλλα   ζελατίνη για  να μαλακώσει..

Βάζουμε την μισή ποσότητα του πουρέ σε μια κατσαρολίτσα με την ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί ελαφρώς και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη .

Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε  την ζελατίνη την οποία πρώτα  έχουμε στραγγίσει με τα χέρια μας  ,τον υπόλοιπο πουρέ φράουλάς και την βανίλια.

Ανακατεύουμε  με το σύρμα καλά μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.

tourta-fraoula-vima-vima

Προσθέτουμε την σαντιγί και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.

Αδειάζουμε την μους στην φόρμα πάνω από το παντεσπάνι και τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά η μους για τουλάχιστον 1 ώρα.

Για το γλάσο σοκολάτας

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την γλυκόζη και αφήνουμε να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά.

glaso-sokolatas

Αποσύρουμε την κρέμα από την φωτιά . Βάζουμε την σοκολάτα γάλακτος σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα  κρέμα γάλακτος- γλυκόζη.

Ανακατεύουμε σιγά σιγά με σπάτουλα σιλικόνης και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου.

Γλασάρισμα της τούρτας

glaso-sokolatas tourta-fraoula

Ξεφορμάρουμε την τούρτα, τοποθετούμε σε μια σχάρα  και περιχύνουμε με  το γλασο σοκολάτας.  Τοποθετούμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί και να αποψυχθεί η τούρτα. 

 Στολίζουμε την τούρτα  με φράουλες και σερβίρουμε !

Καλή σας επιτυχία !!!

Παρατηρήσεις

Εγώ για βάση έβαλα ένα παντεσπάνι βανίλιας σοκολάτας ανάμεικτο που θα σου το δείξω πόσο εύκολα γίνεται σε επόμενο πόστ.

tourta-fraoulas


Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους  

και  Συνταγές της Άσπας  για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη