Τούρτα με μους φράουλας και γλάσο σοκολάτας γάλακτος όνειρο! | Aspas_recipes

Τούρτα με μους φράουλας και γλάσο σοκολάτας γάλακτος όνειρο!

tourta-me-mous-fraoulas-kai-glaso-sokolata-galaktos

Ανάλαφρη τούρτα με μους φράουλας και ένα υπέροχα λαχταριστό γλάσο σοκολάτας ιδανική για γενέθλια γιορτή ή ακόμα και σαν κέρασμα  μετά από ένα γεύμα .

Δείτε συνταγές για Τούρτες -Τάρτες

tourta-genethlion-me-fraoules

Για την τούρτα φράουλας με γλάσο σοκολάτας θα χρειαστούμε :

Υλικά

Για την βάση 

1 έτοιμο παντεσπάνι βανίλια ή σοκολάτα 

Για το σιρόπι

Γάλα + κονιάκ  για να βρέξουμε το παντεσπάνι

Για την Μους φράουλας 

650 γραμμάρια φράουλες

300 γραμμάρια τυρί κρέμα τύπου philadelphia

200 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

12 γραμμάρια φύλλα ζελατίνη

220 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί

1 βανίλια σε σκόνη 

Για το γλάσο σοκολάτας γάλακτος

150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη

110 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά

25 γραμμάρια γλυκόζη 

Για την διακόσμηση 

Φράουλες φρέσκες

tourta-fraoula

Οδηγίες

Για την  βάση 

Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι μας :

Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο ή ένα τσέρκι ή ένα ταψάκι 26 εκατοστών ,ντύνουμε με λαδόκολλα την βάση και τα πλαϊνά τοιχώματα και βάζουμε μέσα το παντεσπάνι μας. 

Σιροπιάζουμε καλά με ένα πινέλο βουτώντας το σε 1 φλιτζάνι γάλα που μέσα έχουμε προσθέσει 1-2 κ.σούπας κονιάκ .

tourta-mous-fraoulas

Για την Μους φράουλα :

Καθαρίζουμε τις φράουλες και τις βάζουμε  στο multi να γίνουν πουρές . Βάζουμε σε ένα μπολάκι  κρύο νερό και ρίχνουμε ένα ένα τα φύλλα   ζελατίνης για  να μαλακώσουν.

Βάζουμε την μισή ποσότητα του πουρέ σε μια κατσαρολίτσα με την ζάχαρη σε πολύ χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί ελαφρώς και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη .(θέλουμε απλά να λιώσει ή ζάχαρη κια όχι να βράσει το μείγμα.)

Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε  την ζελατίνη την οποία πρώτα  έχουμε στραγγίσει πολύ καλά  με τα χέρια μας  ,τον υπόλοιπο πουρέ φράουλάς , το τυρί κρέμα και την βανίλια.

Ανακατεύουμε  με το σύρμα καλά μέχρι να έχουμε  ένα λείο μείγμα.

tourta-fraoula-vima-vima

Προσθέτουμε την σαντιγί και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης ελαφρά από κάτω προς τα πάνω .

Αδειάζουμε την μους στην φόρμα πάνω από το παντεσπάνι και τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά η μους για τουλάχιστον 1 ώρα.

Για το γλάσο σοκολάτας

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την γλυκόζη και αφήνουμε να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά.

glaso-sokolatas

Αποσύρουμε την κρέμα από την φωτιά . Βάζουμε την σοκολάτα γάλακτος σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα  κρέμα γάλακτος- γλυκόζη.

Ανακατεύουμε σιγά σιγά με σπάτουλα σιλικόνης και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου.

Γλασάρισμα της τούρτας

glaso-sokolatas tourta-fraoula

Ξεφορμάρουμε την τούρτα, τοποθετούμε σε μια σχάρα  και περιχύνουμε με  το γλασο σοκολάτας προσέχοντας να καλυφθει η τούρτα περιμετρικά . Τοποθετούμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί και να αποψυχθεί η τούρτα για τουλάχιστον 3-4 ώρες.

 Στολίζουμε την τούρτα  με φράουλες και σερβίρουμε !

Καλή σας επιτυχία !!!

Παρατηρήσεις

Εγώ για βάση έβαλα ένα παντεσπάνι βανίλιας σοκολάτας ανάμεικτο που θα σας  το δείξω πόσο εύκολα γίνεται σε επόμενο πόστ.

tourta-fraoulas


Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments