Σπιτική λεμονάδα (4 συνταγές)!!! | Aspas_recipes

Σπιτική λεμονάδα (4 συνταγές)!!!

spitikh-lemonada-xvris-vrasimo

Τώρα που τα λεμόνια είναι στην εποχή τους τι καλύτερο από μια γευστική σπιτική λεμονάδα? Τέσσερις υπέροχες συνταγές με λεμόνια για υπέροχη σπιτική λεμονάδα.

Κλασική σπιτική λεμονάδα συμπυκνωμένη

Σπιτική Λεμονάδα με ζάχαρη και βράσιμο σιροπιού

Υλικά

500 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

500 γραμ. ζάχαρη

200 ml νερό

lemonada-spitikh

Οδηγίες

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε κι αφήνουμε να πάρει βράση να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι. Βράζουμε για 2′ και δεν ανακατεύουμε το σιρόπι από την ώρα που θα πάρει βράση.

Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει τελείως και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Στύβουμε τα φρέσκα λεμόνια και σουρώνουμε το φυσικό χυμό λεμονιού σε ψιλή σήτα. Ρίχνουμε το φυσικό χυμό από φρέσκο λεμόνι μέσα στο κρύο πλέον σιρόπι.

Ανακατεύουμε να ενωθούν. Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια και τη διατηρούμε στο ψυγείο για 2-3 μήνες.

spitikh-lemonada

Για να σερβίρουμε κάθε στιγμή, πρέπει να την αραιώσουμε με κρύο νερό ή ανθρακούχο νερό.

Πριν σερβίρουμε όμως, ανακινούμε το μπουκάλι.

Θα την αραιώνουμε 1:2. Βάζουμε σε ποτήρι του νερού 1/3 συμπυκνωμένη λεμονάδα και συμπληρώνουμε με 2/3 παγωμένο νερό.

Ανακατεύουμε, προσθέτουμε παγάκια και γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.

Συμβουλές

  1. Αν θέλετε να κάνετε κλασική σπιτική λεμονάδα συμπυκνωμένη για να διατηρηθεί για καιρό, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ζάχαρη γιατί λειτουργεί σαν συντηρητικό.
  2. Διατηρείται στο ψυγείο, σε γυάλινο αποστειρωμένο μπουκάλι για 2-3 μήνες. Επίσης μπορείτε να τη διατηρήσετε σε σακουλάκια τροφίμων ή σε παγοκύστες στην κατάψυξη σας, για πάνω από 6 μήνες.
  3. 1 κομμάτι λεπτής φλούδας λεμονιού (το κίτρινο μέρος μόνο) μέσα στο σιρόπι, θα δώσει έξτρα αρώματα.
  4. Μερικά φύλλα δυόσμου μέσα στο ποτήρι σας θα δώσουν μοναδικά αρώματα και θα τη διακοσμήσουν.


spitikh-lemonada-xvris-vrasimo

Σπιτική λεμονάδα με ζάχαρη χωρίς σιρόπι και βρασμό

Η συνταγή αυτή είναι πολύ απλή

Χρειαζόμαστε ζάχαρη και λεμόνια σε ίση  αναλογία. 

Δηλ για κάθε 

1 κούπα χυμό  λεμονιού 

1 κούπα ζάχαρη.

Ξύσμα από 1 λεμόνι

spitikh-lemonada

Οδηγίες

 Τοποθετούμε σε μια κανάτα ή μπώλ τον φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού αφού πρώτα τον έχουμε σουρώσει , το ξύσμα, την ζάχαρη και το αφήνουμε για 12 ώρες σκεπασμένο  στο μπώλ ανακατεύοντας κάπου  - κάπου με ξύλινη κουτάλα να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη!

spitikh-lemonada-xvris-vrasimo

Σουρώνουμε την λεμονάδα μας, (αφαιρούμε το ξύσμα) την βάζουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια και στο ψυγείο μας διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σερβίρεται με παγάκια, νερό μεταλλικό ή σόδα και φύλλα δυόσμου. Πριν σερβίρουμε όμως, ανακινούμε το μπουκάλι. Θα την αραιώνουμε 1:4. Βάζουμε σε ποτήρι του νερού 1/4 λεμονάδα και συμπληρώνουμε με 3/4 παγωμένο νερό.



spitikh-lemonada

Σπιτική λεμονάδα  με καστανή ζάχαρη (σιρόπι)

Υλικά

1 φλ. χυμό λεμονιού,

1 φλ. νερό 

1/2 φλ. καστανή ζάχαρη

Οδηγίες

Βράζετε σε χαμηλή φωτιά το νερό με τη ζάχαρη ,για περίπου 5΄, μέχρι να γίνουν σιρόπι.

Αφήνετε να κρυώσει. Προσθέτετε σιγά-σιγά τον χυμό λεμονιού σουρωμένο.

Η λεμονάδα είναι έτοιμη.

Διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 περίπου μήνες. 

Σερβίρετε με αραίωση λεμόνι/νερό 2:5 η 2:6.

Αυτήν την εποχή τα δένδρα είναι γεμάτα λεμόνια και μπορείτε να παρασκευάσετε την λεμονάδα. Καθώς όμως είναι ένα δροσιστικό ποτό, καλύτερα να την καταναλώνετε όταν ζεστάνει λίγο ο καιρός.


lemonada-spitikh

Σπιτική λεμονάδα με μέλι (σιρόπι)

Υλικά

2 φλ. χυμό από φρέσκα λεμόνια

1,5  φλ. μέλι

4 φλ. νερό

Οδηγίες

Θα χρησιμοποιήσουμε ολόφρεσκα λεμόνια εποχής ακέρωτα δηλ αψέκαστα

Αφαιρούμε τη λεπτή κίτρινη φλούδα από το 1 λεμόνι (μόνο το κίτρινο μέρος).

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το μέλι μέχρι να πάρει βράση.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις φλούδες λεμονιού.

sitikh-lemonada-me-meli

Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το σιρόπι με το μέλι.

Στύβουμε τα φρέσκα λεμόνια και σουρώνουμε το φρέσκο χυμό λεμονιού.

Τον ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι, ανακατεύουμε και αφαιρούμε τις φλούδες λεμονιού.

Διατηρείται σε γυάλινο μπουκάλι ή κανάτα για 1-2  εβδομάδες στο ψυγείο.

Διατηρείται και στην κατάψυξη για 2 μήνες σε παγοκύστες ή σακουλάκια τροφίμων.

Για να σερβίρουμε την αραιώνουμε 1:1

lemonada-me-meli

Βάζουμε 1/2 φλ. λεμονάδα και 1/2 φλ. νερό σε ένα ποτήρι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε παγάκια.

Μυστικά

 Το λεμόνι -(λεμονάδα)  αποθηκεύεται-διατηρείται πάντοτε σε γυάλινο μπουκάλι είναι πολύ όξινο για να παραμείνει πολύ καιρό σε πλαστικό μπουκάλι.


Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους  

και  Συνταγές της Άσπας  για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!


0 comments