Τούρτα πάβλοβα η αέρινη! | Aspas_recipes

Τούρτα πάβλοβα η αέρινη!

tourta-pavlova

Τούρτα με μπεζέδες ή μαρέγκες. Μια ανάλαφρη , αέρινη τούρτα με ελάχιστα υλικά σας βγάζει πάντα ασπροπρόσωπους!

Δείτε ακόμα  Μπεζέδες καρδιές  / Μπεζέδες  για βάφτιση    / Μαρέγγες γλειφιτζόύρια   / Μαρέγγες γεμιστά τριαντάφυλλα  

tourta-pavlova

Για την πεντανόστιμη τούρτα παύλοβα θα χρειαστούμε:

Υλικά

 6 ασπράδια αυγών (180 γρ )

180 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

180 γραμμάρια άχνη ζάχαρη

1 βανίλια

1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ

Για την διακόσμηση 

400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος + 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη

400 γραμμάρια φράουλες

toyrta-pavlova

Οδηγίες

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια , την κρυσταλλική ζάχαρη και την βανίλια.

Τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μίγμα.

Συνεχίζουμε το χτύπημα και μόλις σφίξει η μαρέγκα ρίχνουμε από πάνω βροχηδόν την άχνη ζάχαρη + το κορν φλάουρ . Χτυπάμε για ένα λεπτό ακόμα και σταματάμε .

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100 βαθμούς αέρα.

pavlova-vima-vima

Ντύνουμε 2 λαμαρίνες του φούρνου με λαδόκολλα και με την βοήθεια ενός μεσαίου πιάτου σχηματίζουμε με μολύβι ένα κύκλο πάνω σε αυτή. 

Γυρνάμε την λαδόκολλα από την πίσω πλευρά. ( Το σχήμα θα μας βοηθήσει να σχηματίσουμε εύκολα με την μαρέγκα ένα στρογγυλό δίσκο. Γυρνάμε την λαδόκολλα για να μην αποτυπωθεί το μολύβι ή στυλό πάνω στην μαρέγκα.)

maregkes-pavlova

Μεταφέρουμε την μαρέγκα σε ένα κορνέ και σχηματίζουμε 2 δίσκους (1 σε κάθε λαδόκολλα).

Αν δεν έχουμε κορνέ με το κουτάλι της σούπας βάζουμε κουταλιές μαρέγκας πάνω στην λαδόκολλα σχηματίζοντας τον κύκλο. Ψήνουμε τις μαρέγκες για 1 -1.30 ώρα.

Αφήνουμε τις μαρέγκες να κρυώσουν τελείως για τουλάχιστον 2 ώρες.

mpezedes-pavlova

Για την διακόσμηση

Χτυπάμε στο μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί περίπου 7 λεπτά. Βάζουμε την σαντιγί στο ψυγείο καλυμμένη με μεμβράνη.

Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες. Τις αφήνουμε να στραγγίσουν πολύ καλά σε ένα σουρωτήρι και στην συνέχεια τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Κόβουμε τα κοτσάνια με ένα μαχαίρι. Κόβουμε τις μισές από τις φράουλες σε κομματάκια και τις υπόλοιπες τις αφήνουμε ολόκληρες.

pavlova-tourta

Βάζουμε τον ένα δίσκο μαρέγκας σε μια πιατέλα. Απλώνουμε από πάνω την μισή σαντιγί.

Βάζουμε πάνω από την σαντιγί τις κομμένες φράουλες. Σκεπάζουμε με τον δεύτερο δίσκο μαρέγκας.

pavlova-tourta

Γαρνίρουμε με την υπόλοιπη σαντιγί και διακοσμούμε με τις ολόκληρες φράουλες.

Περιχύνουμε αν θέλουμε με την σάλτσα φράουλας (προαιρετικάκαι πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.

tourta-me-mpezedes

Για την Σάλτσα φράουλας

Βάζουμε 100 γρ από τις φράουλες στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τις χτυπάμε να γίνουν σάλτσα.

Μυστικό

Αν θέλουμε να χρωματίσουμε την σαντιγί αφού την χτυπήσουμε ρίχνουμε 1-2- κουτ. σούπας σάλτσα φράουλας και ανακατεύουμε απαλά.

tourta-me-maregkes

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 



0 comments