Εύκολο γλυκό στο μπωλ με κομπόστα ροδάκινο!!

glyko-me-komposta-rodakino

Εύκολο γρήγορο γλυκό για απρόσμενες επισκέψεις . Φτιάξτε το και προσφέρετε το σαν δωράκι σε κάποια επίσκεψη σας σε φίλη σας.

Δείτε ακόμα Συνταγές εύκολες και γρήγορες

glyko-efkolo-me-komposta

Για το εύκολο γλυκό με κομπόστα ροδάκινο θα χρειαστούμε:

Υλικά για την βάση (για 2 μπολ ζαχαροπλαστείου ή για ένα μεσαίο πυρέξ)

1 πακέτο Φρυγανιές ή 1 συσκευασία σαβαγιαρ 200 γρ  ή φέτες του κέικ

Για την κρέμα

6 κουταλιές σούπας Κούσταρ Πάουντερ ( δες φωτό παρακάτω)

4 κουταλιές σούπας ζάχαρη

1 λίτρο γάλα

1 κουταλάκι του γλυκού  ζάχαρη βανίλια ή  πορτοκαλιού 

Ακόμα

1 μικρή κονσέρβα κομπόστα ροδάκινο (480 γρ)

1 φυτική σαντυγί κρετορε (πράσινο κουτάκι ) 500 γρ ή 2 μικρές κρέμες  γάλακτος  +λίγο άχνη 

efkolo-glyko-me-komposta-rodakino

Οδηγίες

Αρχικά στραγγίζουμε την κομπόστα μας κρατώντας το σιρόπι σε ξεχωριστό μπολ. Κόβουμε το  ροδάκινο μας σε λεπτές φέτες.

Παίρνουμε 2 ταψάκια  ή ένα πιο μεγάλο και στρώνουμε την βάση με φρυγανιές ή σαβαγιάρ ή φέτες του κέικ . Αν βάλουμε φρυγανιές ή κέικ σιροπιάζουμε ρίχνοντας σιρόπι με ένα κουτάλι από πάνω ίσα ίσα μέχρι να βραχούν καλά οι φρυγανιές.

Αν βάλουμε Σαβαγιάρ  τότε πρώτα βουτάμε τα σαβαγιάρ ελαφρά στο σιρόπι και μετά τα τοποθετούμε στο ταψάκι μας . Τοποθετούμε κομμένες φέτες ροδάκινου.

glyko-efkolo-kai-nostimo

Ετοιμάζουμε την κρέμα μας:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα ,την ζάχαρη ,την ζάχαρη βανίλιας και το κούσταρ πάουντερ ανακατεύοντας πολύ καλά να διαλυθεί και να μην έχει σβώλους το μείγμα μας.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς την κρέμα. Δεν απομακρυνόμαστε καθόλου από την κατσαρόλα για να μην μας κολλήσει η κρέμα και για να μην σβολιάσει.

efklo-glyko-sto-mpol-vima-vima

Η κρέμα μας είναι έτοιμη όταν αρχίσει να πήζει και κάνει φουσκάλες στην επιφάνεια. Αποσύρουμε την κατσαρόλα μας από την φωτιά. Ρίχνουμε την ζεστή κρέμα στο ταψάκι μας πάνω από την σιροπιασμένη βάση.

Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη που να εφάπτεται με την κρέμα και αφήνουμε για λίγο να χλιαρύνει. Κατόπιν τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 -3 ώρες.

Ετοιμάζουμε την σαντυγί :

Στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντυγί. Τοποθετούμε σε κορνέ ή με ένα κουτάλι καλύπτουμε την επιφάνεια του κρύου γλυκού μας (αφού πρώτα αφαιρέσουμε την μεμβράνη).

efkolo-glyko-vima-vima

Στολίζουμε με φέτες ροδάκινου  και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με τριμμένο καρύδι!

glyko-me-rodakino

Μυστικά

Η μεμβράνη δεν καίγεται και σε όλες τις κρέμες ζαχαροπλαστικής βάζοντας μεμβράνη να ακουμπάει - εφάπτεται πάνω στην κρέμα μας βοηθάει στο να μην πιάνει κρούστα η κρέμα .

Αν θέλετε μπορείτε να σιροπιάσετε την βάση και με  γάλα που έχετε ανακατέψει μέσα λίγο κονιάκ για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα  .

Εγώ έκανα δυο μπολ ,το ένα το πήγα σαν δώρο σε φιλικό σπίτι που είχαμε πάει για καφεδάκι  και το άλλο το κράτησα για μας.

Καλή σας απόλαυση!!

efkolo-glyko

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους  

για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!

0 comments