Σπιτικό ζελέ φράουλας με μέλι και βανίλια!

spitiko-zele-fraoula-me-meli

Απόλυτα δροσερός και γευστικός συνδυασμός. Το ζελέ φράουλα είναι ένα από τα πιο ωραία  αγαπημένα και σπιτικά γλυκίσματα που όλοι έχουμε φάει έστω και μια φορά στην ζωή μας. Οι ολόκληρες φράουλες του δίνουν πιο γεμάτη γεύση.

Δείτε και άλλες συνταγές με ζελέ

spitiko-zele-fraoyla-me-meli

Υλικά 

για το ζελέ φράουλας

500 γραμμάρια φράουλες φρέσκες

80-100  γραμμάρια μέλι

1 βανίλια σκόνη

7 γραμμάρια φύλλα ζελατίνης

20 ml κονιάκ ή λικέρ φράουλας

για την διακόσμηση

100 γραμμάρια  φράουλες κομμένες σε λεπτές φέτες

fraoula-zele-me-meli-spitiko

Οδηγίες

Φτιάξτε το ζελέ φράουλας :

Βάλτε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν.

Αφαιρέστε με μαχαίρι το κοτσάνι από τις φράουλες. Χτυπήστε στο μπλέντερ τις φράουλες ή στο multi (ή με το ραβδομπλέντερ ) μέχρι να γίνουν πολτός και κατόπιν τοποθετείστε τον πολτό σε ένα κατσαρολάκι.

sitiko-zele-fraoyla-vima-vima

Προσθέστε την βανίλια στον πολτό φράουλας  και τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά.

Στραγγίστε με τα χέρια σας πολύ καλά την ζελατίνη και ρίξτε την μέσα στο κατσαρόλι. Ανακατέψτε ζωηρά για να λιώσει . Προσθέστε το μέλι και αφήστε να βράσει για 2-3 λεπτά

Αποσύρετε από την φωτιά προσθέστε το κονιάκ ή το λικέρ και ανακατέψτε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

zele-fraoyla-me-meli

Μοιράστε το ζελέ σε ατομικά μπολάκια ή ποτήρια και τοποθετείστε στα τοιχώματα όρθια τις κομμένες σε φέτες φράουλες.

Βάλτε στο ψυγείο για 3 ώρες και σερβίρετε με ροζέτες γιαουρτιού και φράουλες.

Συχνά λάθη

Φροντίστε να έχουν απόσταση τα φύλλα ζελατίνης όταν μαλακώνουν για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Μυστικό

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μέλι με ζάχαρη σε αυτή την συνταγή .

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments