Σαβαγιάρ σπιτικά αφράτα και πεντανόστιμα. | Aspas_recipes

Σαβαγιάρ σπιτικά αφράτα και πεντανόστιμα.

savagiar-spitika

Θέλουμε να κάνουμε γλυκό και δεν έχουμε σαβαγιάρ? Τα φτιάχνουμε μόνοι μας με απλά υλικά. Πέντανόστιμα  αφράτα σπιτικά σαβαγιάρ. Είναι τόσο νόστιμα που τρώγονται και σκέτα !!!

Δείτε ακόμα  Γλυκό με ανανά  /  Γλυκό στο ποτήρι   /  Αφράτο γλυκό λεμόνι με σαβαγιάρ

ladyfingers-homemadesavajiar-spitika

Για την συνταγή Σπιτικά σαβαγιάρ αφράτα και πεντανόστιμα θα χρειαστούμε :

Υλικά

5 μεγάλα αυγά

135 γρ ζάχαρη χωρισμένη σε 65 γρ +70 γρ

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανίλια 

1 φλιτζάνι (120 γραμμάρια) αλεύρι 

1/4 κουταλάκι του γλυκού  αλάτι

2-3 σταγόνες λεμόνι

1/3 φλιτζανιού (40 γραμμάρια) ζάχαρη άχνη 

spitika-savagiar

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς C αέρα  και στρώστε τα ταψιά με λαδόκολλα. Ετοιμάστε μια μεγάλη σακούλα ζαχαροπλαστικής εφοδιασμένη με μια απλή στρογγυλή άκρη. 

Χωρίστε τα αυγά ενώ είναι ακόμα κρύα (από το ψυγείο) και καλύψτε τα  με μεμβράνη για να αποτρέψετε τη δημιουργία μιας πέτσας στους κρόκους αυγών και τα ασπράδια από το να στεγνώσουν. 

Αφήστε τους κρόκους και τα ασπράδια  να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα χρησιμοποιήσετε (αυτό θα διαρκέσει περίπου 30 λεπτά). 

savagiar-vima-vima

Στη συνέχεια, στο ηλεκτρικό μίξερ σας,  (ή με ένα μίξερ χειρός) χτυπήστε τους κρόκους αυγών και 1/3 φλιτζάνι (65 γραμμάρια) λευκή ζάχαρη σε υψηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει παχύ και ανοιχτό κίτρινο. (Όταν ανασηκώνετε τους αναδευτήρες, το μείγμα θα πρέπει να πέφτει πίσω στο μπολ με ροή κορδέλας.) 

(Αυτό θα διαρκέσει περίπου  5-10 λεπτά.) Ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας ή την βανίλια . Κοσκινίστε το αλεύρι  και το αλάτι πάνω από το μείγμα, αλλά μην το ανακατέψετε.

Σε ένα καθαρό μπολ, με το σύρμα, χτυπήστε τα ασπράδια αυγών και λίγο λεμόνι σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. 

Σταδιακά προσθέστε το υπόλοιπο 1/3 φλιτζάνι ( 70 γραμμάρια) λευκή ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να σχηματιστούν σκληρές κορυφές και η μαρέγκα  να είναι γυαλιστερή. 

Ανακατέψτε σταδιακά  την μαρέγκα  στο μείγμα των κρόκων και στο μείγμα αλευριού σε τρεις δόσεις, ανακατεύοντας  μέχρι να ενσωματωθούν. (από κάτω προς τα πάνω )

Μεταφέρετε το μείγμα  στο κορνέ κρατώντας το λίγο λοξά . Σχηματίστε μικρές λωρίδες πάνω στην λαδόκολλα. 

efkola-savagiar-vima-vima

Πριν τα βάλουμε στον φούρνο πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη δύο φορές. Με την πρώτη φορά δημιουργείται μία κρούστα πάνω στα κουλουράκια ενώ με τη δεύτερη φορά επιτυγχάνουμε την όμορφη και ζαχαρένια όψη στα κουλουράκια μας.

Ψήνουμε για περίπου 10-12 ή μέχρι τα σαβαγιάρ να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.

Μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο αφήστε τα 5 λεπτά , κατόπιν αφαιρέστε από την λαδόκολλα και τοποθετήστε τα σε μια σχάρα χρησιμοποιώντας μια επίπεδη σπάτουλα ή μαχαίρι, και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς . (Αν τα αφήσετε να κρυώσουν τελείως και μετά προσπαθήσετε να τα βγάλετε από την λαδόκολλα  κολλάνε και είναι δύσκολο να αφαιρεθούν χωρίς να σπάσουν.)

Διατηρούνται σε μεταλλικό σκεύος κλεισμένα με καπάκι για μεγάλο χρονικό διάστημα 

 Τα σαβαγιάρ  μπορείτε  να τα καταψύξετε. Για να τα  καταψύξετε, τοποθετήστε σε μια πλαστική σακούλα με  λαδόκολλα ανάμεσα σε κάθε στρώση  και καταψύξτε τα .

Γίνονται περίπου 40 -60 κομμάτια ανάλογα το μέγεθος 

savagiarspitika-savagiar

Μυστικά

Φροντίστε η λαδόκολλα να είναι καλής ποιότητας γιατί αλλιώς δεν ξεκολλάνε εύκολα. Αφαιρέστε με μια σπάτουλα αν χρειαστεί ή βρέξτε ελαφρά με ένα πανί την λαδόκολλα από την πίσω πλευρά. 


Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους  

και  Συνταγές της Άσπας  για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!


0 comments