Μαρμελάδα λεμονιού εύκολη(2)! | Aspas_recipes

Μαρμελάδα λεμονιού εύκολη(2)!

marmelada-lemoni

Υπέροχη μαρμελάδα λεμόνι χωρίς να πικρίζει καθόλου .Συνοδεύει γιαουρτάκι τάρτες ,τούρτες και κέικ. Νόστιμη  και με μια φετούλα ψωμί!

Δείτε και αυτήν την Μαρμελάδα λεμόνι 

Για αυτήν την μαρμελάδα λεμονιού την  πολύ εύκολη  θα χρειαστούμε:

Υλικά

5 λεμόνια (βιολογικά )

3 φλιτζάνια νερό

Ζάχαρη όσο πάρει ανάλογα με το μείγμα που θα μετρήσουμε

1 κομμάτι τούλι ή τουλπάνι

3 αποστειρωμένα βάζα των 250 ml

marmelada-lemoni-efkolh

Οδηγίες

Για τη μαρμελάδα λεμόνι, διαλέγουμε λεμόνια χωρίς χτυπήματα, με έντονο χρώμα και όχι πολύ μαλακά. Ξύνουμε ελαφρά την κίτρινη φλούδα (εγώ συνήθως φτιάχνω λεμονοζάχαρη ) ,τα στύβουμε και φτιάχνουμε Σπιτική Λεμονάδα .

Με τις λεμονόκουπες φτιάχνουμε μαρμελάδα -έτσι δεν πετάμε τίποτα. 

Μαζεύω τις λεμονόκουπες και  τις βάζω σε κρύο νερό για 24 ώρες με ένα πιάτο από πάνω να τις καλύπτει και να τις κρατάει μέσα στο νερό. Αλλάζω το κρύο νερό κάθε 4-5 ώρες περίπου.

Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση τοποθετούμε τα  λεμόνια . Τα καλύπτουμε με το νερό. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30΄ από την ώρα που θα πάρουν βράση, έως ότου μαλακώσουν οι λεμονόφλουδες. 

mermelada-me-lemonia-vima-vima

Βάζω τις λεμονόκουπες  στο multi και τις πολτοποιώ . Κρατάω όσο νερό απέμεινε από το βράσιμο. Προσθέτω τον πολτό- λεμονιών  στο νερό που βράσαμε τα λεμόνια.

Μετράμε τώρα με ένα φλιτζάνι τα υλικά της μαρμελάδας. Όσα φλιτζάνια βγουν τα υλικά που βράσαμε τόσα φλιτζάνια ζάχαρη θα προσθέσουμε. (Περίπου 3,5 φλιτζάνια βγαίνει, ανάλογα με το πόσο υγρό εξατμίζεται κατά το βρασμό.)

Βάζουμε τα υλικά με τη ζάχαρη να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ξαφρίζοντας όποτε εμφανίζεται αφρός στην επιφάνεια. Βράζουμε για περίπου 25΄-30΄ μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Η μαρμελάδα έχει δέσει όταν μένει παχύ στρώμα στην ανάποδη της κουτάλας.

Συσκευάζουμε τη μαρμελάδα λεμόνι σε αποστειρωμένα βάζα.

Μοιράζουμε την καυτή μαρμελάδα σε δύο καυτά αποστειρωμένα βάζα. Γεμίζουμε μέχρι πάνω. Σφραγίζουμε κι αναποδογυρίζουμε τα βάζα. Τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν τελείως.

marmelada-lemoni

Διατηρούμε τα βάζα στο ντουλάπι για μήνες όπως τις μαρμελάδες και τα γλυκά του κουταλιού. Όταν τα ανοίξουμε φροντίζουμε να τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Η αρχική συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρήγου- και φυσικά εγώ έκανα τις δικέ μου αλλαγές.

marmelada-lemoni


Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους  

και  Συνταγές της Άσπας  για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!



0 comments