Μαρμελάδα λεμόνι με λεμονόκουπες και χυμό πορτοκαλιού | Aspas_recipes

Μαρμελάδα λεμόνι με λεμονόκουπες και χυμό πορτοκαλιού

marmelada-lemoni

Αξιοποιούμε τις λεμονόκουπες και τις κάνουμε μια υπέροχη ξινόγλυκη  μαρμελάδα.

Έντονη γεύση με  έντονο άρωμα μεθυστικό. Αλείψτε σε φέτα με βούτυρο στο ψωμί σας ή χρησιμοποιήστε την σε συνταγές όπου απαιτούν κρέμα με γεύση λεμόνι ή lemon curd .

Ίσως σας ενδιαφέρει   Τάρτα λεμονιού Λεμονόπιτα +lemon curd

marmelada-me-lemonokoupes

 Υλικά

Λεμόνια 4 ποτήρια πολτός

Ζάχαρη

2 ποτήρια χυμό φρέσκο πορτοκάλι

1 βανίλια

(μετράω με ποτήρι 200 ml)

vima-vima-marmelada-lemoni
Οδηγίες
Πλένω τα λεμόνια, αφαιρώ το ξύσμα (για να κάνω λεμονοζάχαρη) τα σκουπίζω και τα στύβω ( βάζω τον χυμό σε παγοθήκες στην κατάψυξη ή κάνω Σπιτική Λεμονάδα ) . Κόβω τις λεμονόκουπες σε ραβδάκια και τις βάζω σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.

marmelada-lemoniou

Σουρώνω(πετάω ) το νερό προθέτω πάλι νερό και ξαναβράζω για 30 λεπτά . Τα σουρώνω και τα πολτοποιώ στο multi. Υπολογίζω τον πολτό με την κούπα για να βάλω και την ανάλογη ζάχαρη. Η αναλογία είναι 1: 1. Δηλαδή μια κούπα πολτός μια κούπα ζάχαρη.

Τα βάζω στην κατσαρόλα μαζί με το χυμό πορτοκαλιού και μια βανίλια. Τα σιγοβράζω και σε 20 λεπτά ή μαρμελάδα είναι έτοιμη. Μοσχοβολάει ο τόπος!!
Τα αποθηκεύω σε αποστειρωμένα βάζα. Χλιαρή μαρμελάδα, καυτά βάζα.


Συμβουλή
Αν έχετε λιγότερο πολτό από 4 κούπες σε λεμόνια αυξομειώστε τα υγρά (χυμό πορτοκαλιού ) ανάλογα !alert-success


Συνταγή της φίλης μου Φιλίτσα Λουγιάκη

marmelada-lemoniou-se-aposteiromena-vaza

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους  

και  Συνταγές της Άσπας  για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!





0 comments