Αξιοποιούμε τις λεμονόκουπες και τις κάνουμε μια υπέροχη ξινόγλυκη μαρμελάδα.
Έντονη γεύση με έντονο άρωμα μεθυστικό. Αλείψτε σε φέτα με βούτυρο στο ψωμί σας ή χρησιμοποιήστε την σε συνταγές όπου απαιτούν κρέμα με γεύση λεμόνι ή lemon curd .
Ίσως σας ενδιαφέρει Τάρτα λεμονιού / Λεμονόπιτα +lemon curd
Υλικά
Οδηγίες
Πλένω τα λεμόνια, αφαιρώ το ξύσμα (για να κάνω λεμονοζάχαρη) τα σκουπίζω και τα στύβω ( βάζω τον χυμό σε παγοθήκες στην κατάψυξη ή κάνω Σπιτική Λεμονάδα ) . Κόβω τις λεμονόκουπες σε ραβδάκια και τις βάζω σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
Τα βάζω στην κατσαρόλα μαζί με το χυμό πορτοκαλιού και μια βανίλια. Τα σιγοβράζω και σε 20 λεπτά ή μαρμελάδα είναι έτοιμη. Μοσχοβολάει ο τόπος!!
Τα αποθηκεύω σε αποστειρωμένα βάζα. Χλιαρή μαρμελάδα, καυτά βάζα.
Συμβουλή
Συνταγή της φίλης μου Φιλίτσα Λουγιάκη
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
και Συνταγές της Άσπας για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments