Υπέροχοι αφράτοι ταραμοκεφτέδες με άσπρο ταραμά στον φούρνο!
Δείτε ακόμα Μελιτζανοκεφτέδες / Κολοκυθοκεφτέδες / Καροτοκεφτέδες/ Πατατοκεφτέδες
Υλικά
150 γρ ταραμά λευκό
350 γρ ψωμί (μόνο ψίχα) μουσκεμένο σε νερό
1/2 πιπεριά Φλωρίνης
3 κ.σ ψιλοκομμένο δυόσμο
3 κ.σ ψιλοκομμένο άνηθο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μέτριο κρεμμύδι
1 κ.γλ πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γλ κόλιανδρο
1/2 κ.γλ πιπέρι
Οδηγίες
Σωτάρω το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά σε αντικολλητικό τηγάνι με μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο. Τα αφήνω να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ βάζω τον ταραμά, το ψωμί που το έχω στύψει πολύ καλά για να μην έχει νερά , την πιπεριά που την έχω τρίψει στον ψιλό τρίφτη μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνω πολύ καλά.
Σκεπάζω το μίγμα μου με μεμβράνη και το βάζω ψυγείο για 1 ώρα.
Κατόπιν τα πλάθω όπως τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνω και τα βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στο ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Τα ψήνω όπως τα μπιφτέκια, στον αέρα στους 180 για 20-25 λεπτά.
Γίνονται πεντανόστιμοι!!
Ευχαριστούμε πολύ την φίλη μου και αγαπημένη Φιλίτσα Λουγιάκη για την συνταγή και την εκτέλεση !
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
και Συνταγές της Άσπας για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments