Δείτε και άλλα Νηστίσιμα γλυκά
Υλικά
Επικάλυψη
Για το γλάσο σοκολάτα
1/2 Φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 κ.σ κακάο
1-2 κουταλιές σούπας νερό ή γάλα αμυγδάλου
Οδηγίες
Κοσκινίζουμε την άχνη και το κακάο σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε σταγόνα σταγόνα το νερό μέχρι να έχουμε ένα πηκτό γλάσο.
Οδηγίες
Ανακατεύω όλα τα υγρά μαζί με την ζάχαρη . Προσθέτω σταδιακά τις βανίλιες , την σόδα , το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το κακάο και τέλος το αλάτι. Ρίχνω σε Βούτυρο-αλευρωμένες φόρμα με χαρτί ψησίματος (2 μακρόστενες φόρμες ή 1 στρογγυλή φόρμα .) Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις στους 180c για 30 -40 λεπτά το κάθε ένα ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας. Για την μεγάλη φόρμα οι χρόνοι διαφέρουν (ψήνουμε 45-60 λεπτά περίπου).
Μόλις βγει το κέικ από τον φούρνο αφήνετε να κρυώσει καλά . Στην συνέχεια αν θέλετε περιχύνετε με το γλάσο.
Η δόση αυτή κάνει 1 μεγάλο κέικ ή 2 πιο μικρά.
Καλή σας επιτυχία!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
και Συνταγές της Άσπας για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments