Εύκολη τούρτα bueno !

tourta-bueno

Η  απόλαυση της γεύσης! Σοκολατένια τούρτα με αφράτη κρέμα πραλίνα και bueno.Αφράτη μπισκοτένια βάση με αέρινη κρέμα αφρός! 

Δείτε ακόμα  Τούρτα bueno με μπισκότα   /   Τούρτα bueno με παντεσπάνι 

tourta-bueno1

Υλικά για μια τούρτα 30χ25 εκατοστών 

για την βάση

300 γραμμάρια μπισκότα

115  γραμμάρια  βούτυρο λιωμένο

Για την Κρέμα bueno 

250  γραμμάρια  κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 

1 κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση πραλίνα 

500 γραμμάρια γάλα πλήρες 

1 bueno white (2 μπάρες κομμένες σε μικρά κομμάτια )

Για το γλάσο 

225 γραμμάρια κρέμα γάλατος 35% λιπαρά

200 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος 

100 γραμμάρια kinder σοκολάτα 

Ακόμα 

1 Kinder bueno κλασικό  (2 μπάρες) για διακόσμηση 

tourta-bueno2

Οδηγίες για την βάση

Στο multi τοποθετούμε τα μπισκότα και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σαν άμμος. Λιώνουμε το βούτυρο. Σε ένα καθαρό μπολ ανακατεύουμε  τα μπισκότα με το βούτυρο καλά.

tourta-bueno3

Ετοιμάζουμε την κρέμα

Στον κάδο του  μίξερ ρίχνουμε την σκόνη πραλίνα μαζί με το γάλα και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια αφράτη  κρέμα. Τοποθετούμε την κρέμα  σε ένα μπολ.

tourta-bueno4

Στο μίξερ χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Προσθέτουμε την κρέμα πραλίνα και ανακατεύουμε  με μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν οι 2 κρέμες.

tourta-bueno5

tourta-bueno6

Προσθέτουμε στην κρέμα μας 1 bueno white κομμένο σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε.

tourta-bueno7

tourta-bueno8

Για την συναρμολόγηση

Ρίχνουμε τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο σε ένα ταψάκι  30χ25 εκατοστά και με την πίσω μεριά του κουταλιού ή τον πάτο  ενός ποτηριού στρώνουμε την βάση μας να είναι ομοιόμορφη. 


tourta-bueno9tourta-bueno10

Αν έχουμε τσέρκι ή φόρμα με αποσπώμενο πάτο ντύνουμε περιμετρικά με λαδόκολλα και βουτυρώνουμε . 

tourta-bueno11 tourta-bueno12

Τοποθετούμε την κρέμα μας . 

Βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει και να σφίξει η κρέμα για 4 - 5 ώρες .

tourta-bueno13

Όταν πλέον έχει παγώσει καλά το γλυκό μας ετοιμάζουμε το γλάσο κουβερτούρας .

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και φέρνουμε σε σημείο βρασμού.
Σπάμε τις σοκολάτες κομμάτια σε ένα μπολ και περιχύνουμε με την καυτή κρέμα γάλακτος 

Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά .

tourta-bueno14

Κρατάμε 1/4  από το γλάσο εκτός ψυγείου αν θέλουμε να στολίσουμε περιμετρικά την τούρτα μας ή να κάνουμε σχέδια πάνω στην τούρτα.

tourta-bueno15

Αν δεν θέλουμε να κάνουμε σχέδια-γραμμές τότε περιχύνουμε όλο το γλάσο πάνω από την κρέμα.

tourta-bueno16

Διακοσμούμε την τούρτα με κομμένα κομμάτια bueno και ξαναβάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί το γλάσο μας.

tourta-bueno17

Αφαιρούμε το τσέρκι ,κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε .

tourta-bueno18

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram   

tourta-bueno19

tourta-bueno20

tourta-bueno21


0 comments