Κουλουράκια λαδιού με κακάο αφράτα και τραγανά!!!! | Aspas_recipes

Κουλουράκια λαδιού με κακάο αφράτα και τραγανά!!!!

koulourakia-ladera-me-kakao

Πεντανόστιμα γευστικά νηστίσιμα κουλουράκια με κακάο για όλες τις ώρες. Αν δεν τα θέλετε δίχρωμα μπορείτε να παραλείψετε το κακάο και να τα πασπαλίσετε με σουσάμι.



koyloyrakia-ladioy

Για αυτά τα λαδερά κουλουράκια με κακάο θα χρειαστούμε :

Υλικά

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα ελαιόλαδο

1/2 κούπα φυσικό χυμό πορτοκαλιού

1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν

1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 σφηνάκι κονιάκ

500- 600 γρ περίπου   αλεύρι περίπου που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα κόκκινη)

2 κουταλιές σούπας κακάο ή σουσάμι

(Μετράμε με κούπα χωρητικότητας σε νερό 240 ml)


Οδηγίες

Βάζουμε την ζάχαρη με το λάδι σε ένα μεγάλο μπόλ και ανακατεύουμε.

Διαλύουμε την σόδα στον χυμό ανακατεύοντας καλά και την ρίχνουμε στο μείγμα του λαδιού.

Προσθέτουμε την κανέλα , το κονιάκ και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν. Προσθέστε το αλεύρι σταδιακά.. Τόσο όσο να  έχουμε μια ζύμη που πλάθεται λιπαρή και τρίβεται -σπάει εύκολα.

Ζυμώνουμε ελαφρά και για πολύ λίγο ίσα να απορροφηθεί το αλεύρι. Κάνουμε γρήγορες κινήσεις με τα χέρια.

Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 κομμάτια και στην μισή προσθέτουμε το κακάο.

koulourakia-me-kakao

Για το πρώτο σχέδιο

Παίρνουμε την άσπρη ζύμη και χωρίζουμε σε 3-4 κομμάτια. Το ίδιο κάνουμε και με την σοκολατένια ζύμη. Ανοίγουμε σε φυλλαράκια με τα χέρια μας σε λαδωμένη επιφάνεια. όλα τα κομμάτια μας. Βάζω εναλλάξ άσπρο -κακάο-άσπρο ή κακάο - άσπρο - κακάο. Τυλίγω σε ρολό και κόβω στην  μέση (3 κομμάτια ζύμης το ένα πάνω στο άλλο )δείτε φώτο .

koyloyrakia-dixrvma

Ζύμη κακάο-άσπρο-κακάο (3 κομμάτια ζύμης)
vima-vima-koyloyrakia-ladera

Για να γίνουν μακρουλά τα μπισκότα και όχι τετράγωνα κάνουμε το εξής
Κόβουμε στην μέση κάθετα  και πάλι στην μέση οριζόντια

koyloyrakia-dixrvma

Για  πιο τετραγωνισμένα  μπισκοτάκια (3  κομμάτια ζύμης)
koulourakia-me-kakao

Ζύμη άσπρο-κακάο-άσπρο (3 κομμάτια ζύμης)
vima-vima-koulourakia-ladera

Για το δεύτερο  σχέδιο

Έχουμε 2 κομμάτια ζύμης . Ανοίγουμε την άσπρη ζύμη  ελαφρά σε λαδωμένη επιφάνεια με τα χέρια μας και από πάνω τοποθετούμε την ζύμη του κακάου. Τυλίγουμε σε ρολό.  Κόβω με το εργαλείο για πατάτες ή με μαχαιράκι και τοποθετώ στο ταψάκι μου.

koulourakia-me-kakao-ladioy

Ζύμη άσπρο-κακάο(2 κομμάτια ζύμης)
 koulourakia-ladioy-me-kakao

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 20 λεπτά. Τοποθετούμε τα μπισκότα μας αραιά μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν. 

Συμβουλές

Μπορούμε αν θέλουμε να παραλείψουμε το κακάο και να τα πασπαλίσουμε στο τέλος με σουσάμι

Αν δε έχετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του  τότε αντί για 1/2 γλυκού μπέικιν θα βάλετε 500- 600 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν .

Μετρήστε όλα τα υλικά με την ίδια κούπα και προσθέστε το αλεύρι σταδιακά μέχρι να έχετε μια εύπλαστη ζύμη.

koulourakia-ladera-dixrvma

koulourakia-ladera-me-kakao

koulourakia-ladioy-dixrvma

Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments