Γλυκοζελέ χωρίς ζάχαρη !

glyko-xvris-ladi

Νόστιμο δροσερό ελαφρού γλυκοζελέ χωρίς ζάχαρη  και χωρίς λάδι . Ελαφρύ επιδόρπιο για όλες τις ώρες! Με απλά υλικά φτιάχνουμε ένα εντυπωσιακό γλύκισμα.

Δείτε ακόμα    πουτίγκα δίχρωμη (αλάδωτη)  / Χαλβάς φούρνου  Χαλβάς φαρσάλων 

glyko-nhstisimo-xvris-zaxarh

Για αυτό το νηστίσιμο γλυκοζελέ  χωρίς ζάχαρη θα χρειαστούμε :

Υλικά

για το ζελέ φράουλα

2 φακελάκια ζελέ φράουλα sweet & balance με στέβια

2 ποτήρια  νερό (2χ250 ml )

Για την κρέμα

500 ml χυμό πορτοκάλι 

4  κουταλιές σούπας μέλι 

4 κ. σούπας κόρν φλάουρ 

1 κουταλιά σούπας Βιτάμ (προαιρετικά)

nhstisimo-glyko

Οδηγίες

Για το νηστίσιμο γλυκοζελέ αρχικά φτιάχνουμε την κρέμα :

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τον χυμό και το κορν φλαόυρ. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε στην φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα μας με ένα σύρμα.

glykozele-xvris-zaxarh

Τοποθετούμε σε μια φόρμα αφού πρώτα την έχουμε λαδώσει ελαφρά.

Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα περίπου.

glyko-nhstisimo-xvris-zaxarh

 Ετοιμάζουμε αμέσως το ζελέ

Σε ένα μπολ βάζουμε 2 ποτήρια νερό (1 ποτήρι καυτό  όπου διαλύουμε  αρχικά μέσα τα 2 φακελάκια ζελέ  + 1 ποτήρι κρύο νερό.)

Δεν βάζουμε επιπλέον νερό.( αν και κανονικά χρειάζονται 4 ποτήρια νερού για να φτιάξουμε ζελέ χρησιμοποιούμε μόνο 2 ποτήρια νερό για αυτήν την συνταγή!)

Αφήνουμε να χλιαρύνει το ζελέ μας , κατόπιν  προσθέτουμε 1/2 μείγμα του ζελέ μας στην έτοιμη παγωμένη  κρέμα μας.(Αν το βάλουμε ζεστό μπορεί να χαλάσει η κρέμα μας για αυτό το φτιάχνουμε και το αφήνουμε στον πάγκο μας ανακατεύοντας που και που).

glyko-xvris-zaxarh

Με ένα μαχαιράκι ή την άκρη του κουταλιού μας ξεκολλάμε σιγά σιγά από τα τοιχώματα της φόρμας την καλά παγωμένη κρέμα . Ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το ζελέ για να πάει και από την  κάτω πλευρά της φόρμας  . Βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί το ζελέ. Μισή ώρα μετά βάζουμε και το υπόλοιπο ζελέ σαν τελευταία στρώση .

Δηλαδή  στην τελική παρουσίαση το γλυκό μας θα έχει ζελέ - κρέμα-ζελέ .

Βάζουμε στο ψυγείο 3-4 ώρες ή μέχρι να παγώσει εντελώς το γλυκό μας.

Ξεφορμάρουμε και στολίζουμε .Διακοσμώ με ινδοκάρυδο και φιστίκι Αιγίνης.

glyko-nhstisimo-xvris-zaxarh

Συμβουλές

Τοποθετήστε τη φόρμα σας πάνω σε ένα ταψάκι ή δισκάκι για να μην σας χυθεί κατά την μεταφορά του  στο ψυγείο.alert-info


Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους  

και  Συνταγές της Άσπας  για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!


0 comments