Εύκολη πουτίγκα με κακάο , ζαχαρούχο και μπισκότα για όταν δεν έχεις χρόνο και θες ένα γρήγορο γλυκό! Εντυπωσίασε τους αγαπημένους σου με την γεύση του!
Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 και 1/2 κούπα γάλα 360 ml
2 φάκελα ζελατίνης σε σκόνη χωρίς γεύση (10 γρ. το ένα)
4 κουταλιές κακάο σκόνη
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 πακέτο μπισκότα Παπαδοπούλου γεμιστά με γεύση σοκολάτας σπασμένα σε κομματάκια (προαιρετικά)
Για διακόσμηση
Τρούφα
Σαντυγί , φράουλες
Οδηγίες
Στο μισό φλυτζάνι γάλα βάζουμε την ζελατίνη μέχρι να φουσκώσει (5 λεπτά περίπου) και μετά την προσθέτουμε στο υπόλοιπο γάλα που το ζεσταίνουμε (να μην καίει) ανακατεύοντας μέχρι να λΙώσει.
Σε ένα μπλέντερ (όχι σε multi δεν χωράει η ποσότητα) ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το κουτί με το ζαχαρούχο γάλα και το γάλα με την ζελατίνη. Ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε το μείγμα στη μέση.
Στο ένα μισό βάζουμε τ0 κακάο σκόνη και ανακατεύουμε πάλι.
Το ρίχνουμε σε φόρμα και το παγώνουμε μέχρι να σταθεροποιηθεί 1 ώρα περίπου.
Βγάζουμε από το ψυγείο και ρίχνουμε μέσα και το δεύτερο μίγμα ανακατεμένο με τα σπασμένα μπισκότα.
Παγώνουμε το γλυκό για 4 ώρες.
Ξεφορμάρουμε βουτώντας την φόρμα για δευτερόλεπτα σε καυτό νερό.
Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με τρούφα.
Σερβίρουμε με σαντυγί και φράουλες.
Σημειώσεις
1.Με τα γεμιστά μπισκότα μου φάνηκε αρκετά γλυκό!
Την επομένη φορά θα προτιμήσω απλά μπισκότα ή και καθόλου!
Καλή σας απόλαυση!!!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
και Συνταγές της Άσπας για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments