Πεντανόστιμα τηγανιτά καλτσούνια κατάλληλα για όλο τον χρόνο ! ιδανικά για περιόδους νηστείας!
Δείτε ακόμα Χορτόπιτες βήμα -βήμα / πίτες στο τηγάνι / Σαρικόπιτες φούρνου
Για την ζύμη
250 γραμμάρια για όλες τις χρήσεις100 γραμμάρια νερό χλιαρό
1 σφηνάκι τσικουδιά
1 φλιτζανάκι ελληνικού καφέ λάδι
Χυμό από μισό λεμόνι
Για την γέμιση
220 γραμμάρια κρεμμύδια ξερά άσπρα2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
3/4 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ λάδι
αλάτι, πιπέρι και λίγο πάπρικα γλυκιά
1 κουταλιά σούπας σιμιγδάλι ψιλό
Για τη ζύμη: Σε μια λεκάνη βάζω όλα τα υγρά και σιγά σιγά ρίχνω το αλεύρι και ζυμώνω μέχρι να πάρω μια εύπλαστη, μαλακή ζύμη χωρίς όμως να κολλάει στα χέρια.
Την σκεπάζω και την αφήνω περίπου 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Για τη γέμιση: Κόβω τα κρεμμύδια λεπτά κυδωνάτα και τα βάζω σε μέτρια φωτιά, σε αντικολλητικο τηγάνι με λίγο νερό να βράσουν και να μαλακώσουν αρκετά.
Μόλις πιούν τα υγρά τους προσθέτω το λάδι και τα τσιγαρίζω μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια που τα έχω ψιλοκόψει, να πάρουν λίγο χρώμα.
Τα κατεβάζω από τη φωτιά τα αφήνω 15 λεπτά και προσθέτω το σιμιγδάλι, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα.
Τηγανίζω σε ελαιόλαδο.
0 comments