Πάστα ταψιού εύκολη!

pasta-tapsioy-efkolh

Πάστα ταψιού σε 2 εκδοχές! Αλλάζοντας την γέμιση αλλάζει και η γεύση! Και άπλα αποθέωση! Εγώ χώρισα το μείγμα σε 2 μικρότερα ταψάκια και έκανα και τις 2 εκδοχές ! Η επιλογή δική σας!

Δείτε ακόμα  Πάστα ταψιού θεϊκή  / Πάστα ταψιού Μερέντα  / Πάστα ταψιού καραμέλα / 

Πάστα ταψιού μπανάνα

pastatapsioy-se-2-ekdoxes

Υλικά

Για το παντεσπάνι θα χρειαστούμε :

  • 4 αυγά
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 200 γραμμάρια αλεύρι 
  • 2 κουταλιές σούπας κακάο
  • 1 κουταλιά σούπας  μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπιασμα 

  • Γάλα όσο χρειάζεται

Επιλέγουμε ποια κρέμα θέλουμε για το γλυκό μας 

Για την πρώτη κρέμα -Σαντιγί

  • 300 ml κρέμα γάλακτος χτυπάμε σε σαντιγί 


efkolh-pasta-tapsioy

Για την δεύτερη κρέμα- κρέμα ζαχαροπλαστικής 

1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής με γεύση βανίλια 

γάλα όσο αναγράφεται στην συσκευασία 

Για το γλάσο χρειαζόμαστε για κάθε ταψάκι 

200 γραμμάρια κουβερτούρα μαύρη 

200 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά


Οδηγίες

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το νερό. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε στα υπόλοιπα. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο ταψάκι ή σε 2 μικρότερα   και ψήνουμε στους 180°για 30 λεπτά.

Σιροπιάζουμε όλο το παντεσπάνι με γάλα. 

Στη συνέχεια, χτυπάμε την κρέμα και απλώνουμε  πάνω  από το παντεσπάνι .

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τοποθετώντας στο ψυγείο. 

Εγώ χώρισα το μείγμα σε 2 ταψάκια αλουμινένια και έκανα και τις 2 εκδοχές .

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος να έρθει σε σημείο βρασμού.

 Αφαιρούμε από την φωτιά και ρίχνουμε στο μπολ με την ψιλοκομμένη σοκολάτα. 

Ανακατεύουμε καλά  και ρίχνουμε πάνω από το γλυκό  .Πασπαλίζουμε καρύδια ή φιστίκι αιγίνης. Αφήνουμε να κρυώσει  σερβίρουμε αυτή την γευστική  απόλαυση!!

Καλή επιτυχία !!!


Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments