Πάστα ταψιού με παντεσπάνι Μερέντας!


Δροσερό και ανάλαφρο γλυκό με γεύση Μερέντας ! Ιδανική συνταγή για παρτυ, γενέθλια , γιορτή !

Για το παντεσπάνι

190 γραμμάρια αλεύρι ή 1,5 φλιτζάνι  αλεύρι

100 γραμμάρια ή μισό φλιτζάνι ζάχαρη

4 αυγά

100 γραμμάρια λάδι ή 1/2 ΄φλιτζάνι

100 γραμμάρια γάλα ή 1/2 φλιτζάνι

150 γραμμάρια   Nutella ή Μερέντα

1 κ.γ μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ ζάχαρη βανίλια

(το φλιτζάνι μας έχει χωρητικότητα 220 ml)

Για το σιρόπι:
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό


Για την κρέμα

1 λίτρο γάλα 

100 γραμμάρια καστερ παουντερ ή κορν φλάουρ 

120 γραμμάρια ζάχαρη


Ακόμα
1 φυτική σαντιγί για ζαχαροπλαστική
ή
500 γραμμάρια  κρέμα γάλακτος + άχνη




Οδηγίες
Ανακατέψτε όλα υλικά για το παντεσπάνι . Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Βράζουμε για ένα λεπτό την ζάχαρη και το νερό και ρίχνουμε το σιρόπι πάνω από  το παντεσπάνι. Ζεστό παντεσπάνι και ζεστό σιρόπι. Αφήστε να κρυώσει.




Ετοιμάζουμε την κρέμα

Σε μια κατσαρολα βάζουμε το γάλα με το καστερ παουντερ και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει!

Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα γιατί πολύ εύκολα μπορεί να σας κολλήσει.

Τοποθετούμε πάνω από το ζεστό γλυκό την ζεστή κρέμα και καλύπτουμε με μια πλαστική μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα. Αφήνουμε να κρυώσει.


Ετοιμάζουμε την σαντιγί
Χτυπάμε την φυτική σαντιγί ή την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και τοποθετούμε στο κρύο πλέον γλυκό! Στολίζουμε  με φράουλες και σοκολάτα!


Καλή σας απόλαυση!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 



0 comments