Πάστα ταψιού με καραμέλα!

pasta-tapsiou-me-karamela

 Εύκολο γλυκό ψυγείου με κρέμα καραμέλα και φρυγανιές ! Τόσο απλό!!
 
Υλικά
Για την βάση

φρυγανιές

Για την κρέμα

1 φάκελος άνθος αραβοσίτου καραμέλα 
Γιώτης

(για πιο πλούσια κρέμα 2 φάκελοί)

γάλα όσο αναγράφεται στην συσκευασία

Για το σιρόπι

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1.5 φλιτζάνι νερό 


Για την επικάλυψη
1 Μόρφατ (φυτική σαντιγί + λίγη άχνη)

κακάο
 

pasta-tapsiou-me-karamela2
Οδηγίες
Βάζουμε την ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να καραμελώσει .Προσθέτουμε προσεκτικά το νερό στη ζάχαρη-καραμέλα μαγειρεύουμε  για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας , κατόπιν αφαιρούμε  από την φωτά.

Ρίχνουμε το σιρόπι  πάνω στις φρυγανιές που έχουμε καλύψει τον πάτο ενός πυρέξ.

Ετοιμάζουμε  την κρέμα καραμέλα όπως αναγράφεται στην συσκευασία και την στρώνουμε πάνω από  τις φρυγανιές.


Βάζουμε  στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Χτυπάμε το Μόρφατ  σε σαντιγί και καλύπτουμε το γλυκό.]

Διακοσμούμε  με κακάο.


Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 




0 comments