Πανεύκολο γλυκάκι ψυγείου με την γεύση που σας αρέσει!
Υλικά
4 αυγά
1,5 φλιτζάνι ζάχαρης
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι λάδι
2,5 κουταλιές της σούπας κακάο
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 μπεικιν
1 βανίλινη
Ακόμα
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
Μπανάνες 3-4
Για την κρέμα
Υλικά
1 φάκελος άνθος αραβοσίτου με γεύση μπανάνα
γάλα όσο αναγράφεται στην συσκευασία
1 κρέμα γάλακτος 200 ml
1 Φάκελος σταγόνες σοκολάτας
Αρχικά, ας φτιάξουμε το κέικ μας. Το κλειδί για την παρασκευή ενός καλού κέικ είναι όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Τα ξηρά υλικά κοσκινισμένα
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν .
Προσθέτουμε το λάδι , το γάλα και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
Βάζοντας σε χαμηλότερη ταχύτητα το μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι ,κακάο και μπεικιν.
Προσθέτουμε το λάδι , το γάλα και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
Βάζοντας σε χαμηλότερη ταχύτητα το μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι ,κακάο και μπεικιν.
Στρώνουμε την ζύμη σε ταψί αλειμένο με λάδι .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ετοιμάζουμε την κρέμα ενώ ψήνουμε το κέικ.
Ετοιμάζουμε την κρέμα μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ανακατευτούμε με την κρύα κρέμα μας.
Βάζουμε στο ψυγείο.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά. Σκάβουμε την επιφάνεια του κει με ένα κουτάλι.
Τα τρίμματα τα κρατάμε για να στολισουμε το γλυκό από πάνω.
(Δεν προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας νωρίτερα, επειδή μπορεί να λιώσουν στην κρέμα.
Εάν δεν έχουμε σταγόνες σοκολάτας μπορείτε να κόψουμε μια κανονική σοκολάτα με ένα μαχαίρι.)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ετοιμάζουμε την κρέμα μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ανακατευτούμε με την κρύα κρέμα μας.
Βάζουμε στο ψυγείο.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά. Σκάβουμε την επιφάνεια του κει με ένα κουτάλι.
Τα τρίμματα τα κρατάμε για να στολισουμε το γλυκό από πάνω.
Το ραντίζουμε με το γάλα και στρώνουμε τις μπανάνες σε φετούλες.
Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας στην κρέμα μας και την τοποθετούμε στο γλυκό μας.
Εάν δεν έχουμε σταγόνες σοκολάτας μπορείτε να κόψουμε μια κανονική σοκολάτα με ένα μαχαίρι.)
Καλύπτουμε το γλυκό με τα τρίμματα που κρατήσαμε και διακοσμούμε.
Βάζουμε στο ψυγείο και έτοιμο!
0 comments