Πάστα ταψιού με γεύση μπανάνα! | Aspas_recipes

Πάστα ταψιού με γεύση μπανάνα!

  
Πανεύκολο γλυκάκι ψυγείου με την γεύση που σας αρέσει!


Υλικά
  
  4 αυγά
    1,5 φλιτζάνι ζάχαρης
    1 φλιτζάνι γάλα
    1 φλιτζάνι λάδι
    2,5 κουταλιές της σούπας κακάο
    2 φλιτζάνια αλεύρι
    1 μπεικιν
    1 πακέτο βανίλινης

Ακόμα
    1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
    Μπανάνες 3-4

Για την κρέμα
Υλικά

1 φάκελος άνθος αραβοσίτου με γεύση μπανάνα
γάλα όσο αναγράφεται στην συσκευασία
1 κρέμα γάλακτος 200 ml
1 Φάκελος σταγόνες σοκολάτας

Αρχικά, ας φτιάξουμε το κέικ μας. Το κλειδί για την παρασκευή ενός καλού κέικ είναι  όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Τα ξηρά υλικά κοσκινισμένα  και το αυγό με την  ζάχαρη τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν .
Προσθέστε το λάδι και το γάλα και χτυπήστε ελάχιστα.
Βάζοντας σε  χαμηλότερη ταχύτητα το μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι ,κακάο και μπεικιν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.



Ας προετοιμάσουμε την κρέμα ενώ ψήνουμε το κέικ.
Ετοιμάζουμε την κρέμα μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ανακατευτούμε με την κρύα κρέμα μας. 

Βάζουμε στο ψυγείο.


Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά. Σκάβουμε την επιφάνεια του κει με ένα κουτάλι.
Τα τρίμματα τα κρατάμε για να στολισουμε το γλυκό από πάνω.





 Το ραντίζουμε με το γάλα και στρώνουμε τις μπανάνες σε φετούλες. 


Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας στην κρέμα μας και την περιχύνουμε στο γλυκό μας.

(Δεν  προσθέτουμε νωρίτερα, επειδή μπορεί να λιώσουν στην κρέμα.
Εάν δεν έχετε σταγόνες σοκολάτας  μπορείτε να κόψετε μια κανονική σοκολάτα με ένα μαχαίρι.)

 
Καλύπτουμε το γλυκό με τα τρίμματα που κρατήσαμε και διακοσμούμε. 

Βάζουμε στο ψυγείο και έτοιμο!


0 comments