Κουλουράκια κρασιού (2)

 

Κουλουράκια  νόστιμα με ελαιόλαδο και νηστίσιμα!


Υλικά
1.300 γρ. αλεύρι μαλακό
600 γρ. ελαιόλαδο
450 γρ. ζάχαρη
300 γρ. κρασί
300 γρ. σουσάμι καβουρντισμένο
50 γρ. μπέϊκιν πάουντερ
20 γρ. κανέλα
20 γρ. σόδα
5 βανίλιες

Οδηγίες
Σε μια λεκάνη, ανακατεύουμε το λάδι, το κρασί, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη σόδα, το μπέϊκιν πάουντερ, τις βανίλιες και το σουσάμι, το οποίο έχουμε καβουρντίσει στο φούρνο. Έπειτα, προσθέτουμε αργά-αργά το αλεύρι και ζυμώνουμε τη ζύμη. Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα ψήνουμε 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

Μικρά μυστικά:
Αφήνουμε το ζυμάρι  να ξεκουραστεί για  μισή  περίπου  ώρα πριν πλάσουμε τα κουλούρια και προτού τα ψήσουμε,προθερμαίνουμε το φούρνο.

Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους  

και  Συνταγές της Άσπας  για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!



0 comments