Mini cookies μπουκιά και απόλαυση!!! | Aspas_recipes

Mini cookies μπουκιά και απόλαυση!!!

mini-cookies01

Μίνι κούκις  με σταγόνες σοκολάτας! Η σοκολάτα λιώνει στο στόμα, το μπισκότο τριφτό, το βούτυρο σου σκάει στον ουρανίσκο και θες και άλλο και άλλο.....

Υλικά για 120-150 μικρά cookies

160 γρ βούτυρο (εγώ έβαλα Νουνού) 

100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

100 γρ ζάχαρη καστανή

1 αυγό μεγάλο

250  γραμμάρια  αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

1/2 κ. γλυκού  μπείκιν

1/2 κ. γλυκού  αλάτι

1 κ. γλυκού  εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανίλια σκόνη

1 κ. σούπας  γάλα(μπορεί και να μην χρειαστεί) 

1 φακελάκι σταγόνες σοκολάτας

 Για την διακόσμηση

έξτρα σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)

 Οδηγίες 

Σε ένα μπολ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο με τις 2 ζάχαρες και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Στην συνέχεια ρίχνουμε το αυγό την βανίλια το μπείκιν, και το αλάτι.

 Ανακατεύουμε καλά .  Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι. Τέλος ρίχνουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα.

mini-cookies3

Μεταφέρουμε  την ζύμη μας σε κορνε ή σακούλα ζαχαροπλαστικής και σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα κάνουμε κυκλάκια από την ζύμη.

 Τοποθετούμε έξτρα σταγόνες σοκολάτας από πάνω αν θέλουμε.(Αν δεν έχουμε κορνέ ζυγίζουμε κομμάτια ζύμης 6-8 γραμμαρίων)

Βάζουμε νερό σε ένα μπολάκι και με το δάχτυλο μας αφού το βρέξουμε πατάμε τις κορυφές  ζύμης που έχει αφήσει το κορνέ.

mini-cookies2

Ψήνουμε στους 160 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις στην πρώτη σχάρα από κάτω για 10 -15 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο πάντα) . Ίσα ίσα που να ροδίσουν -χρυσίσουν οι άκρες των μπισκότων!

Όταν τα βγάλετε από τον φούρνο θα είναι πολύ μαλακά! Αφήστε να κρυώσουν καλά ώστε να αποκτήσουν την κανονική τους σύσταση. Αποθηκεύστε τα σε μεταλλικό σκεύος.

mini-cookies4

 Μυστικά

Το κάθε αλεύρι έχει διαφορετική σύσταση και απορροφητικότητα καθώς επίσης και τα αυγά είναι διαφορετικά σε μεγέθη. Ρίξτε σταδιακά το αλεύρι ελέγχοντας την ζύμη σας. Αν σας γίνει αραιή βάλτε 30-50  γρ αλεύρι το πολύ ακόμα .

Αν η ζύμη σας γίνει σφιχτή αραιώστε με 1-2 κ.σ  γάλα
.
Η ζύμη μας έχει την υφή σαν να είναι κάτι ανάμεσα σε ζύμη για κέικ (λίγο πιο σφιχτή)και ζύμη για μπισκότα(λίγο πιο αφράτη).

Καλή επιτυχία!!!

mini-cookies5
Συντάκτης και φωτογραφία Aspasia. Zafeiropoulou

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους  

και  Συνταγές της Άσπας  για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!

 



0 comments