Ένα συγκλονιστικά νόστιμο πιάτο καλοκαιρινό και ευωδιαστό! Παρέα με ένα ουζάκι μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως πιάτο ή ως μεζεδάκι ! Απολαύστε το !
Δείτε ακόμα Τηγανιτά καλαμαράκια / Καλαμαράκια στιφάδο / Καλαμαράκια κρασάτα
Υλικά
Για 12 μέτρια καλαμαράκια
2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
λίγο μαϊντανό
λίγο άνηθο
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
1 κουτάλι μπελτέ ντομάτας.
ψιλοκομμένα πλοκάμια από τα καλαμαράκια.
1 ώριμη ντομάτα περασμένη από το multi .1-2 φλιτζάνια ρύζι νυχάκι
Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε το καλαμαράκι εσωτερικά και το κεφαλάκι του.
Γεμίζω ένα-ένα το καλαμαράκι μου , το κλείνω με οδοντογλυφίδα τα βάζω στο ταψάκι μου προσθέτω λαδάκι αλάτι πιπέρι πάπρικα νεράκι μέχρι να τα καλύψω και μία κουταλιά πελτέ που την έχω ανακατέψει σε νεράκι. Τα σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και τα βάζω στο φούρνο μας στους 180 περίπου για 2 ώρες πάνω κάτω αντίσταση .
Προς το τέλος της μισής ώρας βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για να πάρει ένα χρωματάκι όχι να μας ξεραθούν..
Δείτε ακόμα Τηγανιτά καλαμαράκια / Καλαμαράκια στιφάδο / Καλαμαράκια κρασάτα
Υλικά
Για 12 μέτρια καλαμαράκια
2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
λίγο μαϊντανό
λίγο άνηθο
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
1 κουτάλι μπελτέ ντομάτας.
ψιλοκομμένα πλοκάμια από τα καλαμαράκια.
1 ώριμη ντομάτα περασμένη από το multi .1-2 φλιτζάνια ρύζι νυχάκι
Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε το καλαμαράκι εσωτερικά και το κεφαλάκι του.
Γεμίζω ένα-ένα το καλαμαράκι μου , το κλείνω με οδοντογλυφίδα τα βάζω στο ταψάκι μου προσθέτω λαδάκι αλάτι πιπέρι πάπρικα νεράκι μέχρι να τα καλύψω και μία κουταλιά πελτέ που την έχω ανακατέψει σε νεράκι. Τα σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και τα βάζω στο φούρνο μας στους 180 περίπου για 2 ώρες πάνω κάτω αντίσταση .
Προς το τέλος της μισής ώρας βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για να πάρει ένα χρωματάκι όχι να μας ξεραθούν..
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
και Συνταγές της Άσπας για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments