Καλαμαράκια γεμιστά της Κατερίνας! | Aspas_recipes

Καλαμαράκια γεμιστά της Κατερίνας!

kalamarakia-gemista
Ένα συγκλονιστικά νόστιμο πιάτο καλοκαιρινό και ευωδιαστό! Παρέα με ένα ουζάκι μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως πιάτο ή ως μεζεδάκι ! Απολαύστε το !

Δείτε ακόμα  Τηγανιτά καλαμαράκια / Καλαμαράκια στιφάδο  / Καλαμαράκια κρασάτα

Υλικά
Για 12 μέτρια  καλαμαράκια
2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα 

λίγο μαϊντανό
λίγο άνηθο
αλάτι 

πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
1 κουτάλι μπελτέ ντομάτας.
ψιλοκομμένα πλοκάμια από τα καλαμαράκια.
1 ώριμη ντομάτα περασμένη από το multi .
1-2 φλιτζάνια ρύζι νυχάκι
 
Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε το καλαμαράκι εσωτερικά και το κεφαλάκι του.

Γεμίζω ένα-ένα το καλαμαράκι μου , το κλείνω με οδοντογλυφίδα τα βάζω στο ταψάκι μου προσθέτω λαδάκι αλάτι πιπέρι πάπρικα νεράκι μέχρι να τα καλύψω και μία κουταλιά πελτέ που την έχω ανακατέψει σε νεράκι. Τα σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και τα βάζω στο φούρνο μας στους 180 περίπου για 2 ώρες πάνω κάτω αντίσταση .


Προς το τέλος της μισής ώρας   βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για να πάρει ένα χρωματάκι όχι να μας ξεραθούν..

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους  

και  Συνταγές της Άσπας  για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!


 

0 comments