Υλικά
120 ml ελαιόλαδο
110 γρaμμάριαζάχαρη
120 ml χυμό μήλο του εμπορίου
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
450 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ακόμα
150 γραμμάρια σουσάμι για γαρνίρισμα
Σε ένα μεγάλο σκεύος ανακατεύω το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σε ένα ποτήρι βάζω το χυμό μήλο και ρίχνω μέσα τη σόδα ανακατεύω καλά και το βάζω μέσα στη ζάχαρη και το ελαιόλαδο ανακατεύω όλα τα υλικά βάζω το αλεύρι σταδιακά ! Φτιάχνω ζύμη και τη αφήνω μισή ώρα στο ψυγείο !
Μετά τη μισή ώρα φτιάχνω 4 φραντζολάκια, βάζω σουσάμι παντού και ψήνω για 30-35 λεπτά στους 180! Τα βγάζω να κρυώσουν και τα κόβω σε κομματάκια 1 /1,5 εκ.
Τα απλώνω γυρίζοντας τα πλάγια στο ταψί ψήνω στους 160 και αέρα για 20 λεπτά, μετά τα βγάζω και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως γιατί μπορεί να είναι ακόμα μαλακά ! Τα βάζουμε σε ένα τάπερ.
0 comments